10 / 01 / 2025

inşaat sektörü 2017 son durum

inşaat sektörü 2017 son durum

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında inşaat sektörünün karşılaştığı zorlukları kaleme aldı. İşte o yazı...

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

İnşaat sektöründe canlılık devam ediyor!

2017 yılında ilk el-yeni olarak 660 bin konut satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında yapı kullanma izini alan daire sayısı ise 820 bin olarak kaydedildi. Tüm bu veriler ışığında inşaat sektöründe canlılığın sürdüğünü söylemek münkün. 

İnşaat sektörü 2017'de ekonomik büyümenin lokomotifi oldu!

2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en güçlü büyüme performansını yaşadı. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 18,7 büyüme oranıyla yine ekonomik büyümenin lokomotifi oldu.

Türkiye inşaat sektörü 2018’e temkinli yaklaşıyor!

KPMG, Türkiye inşaat sektöründe 2018’i değerlendirdiği sektör değerlendirmesini sundu. KPMG İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal 2017 yılının büyüme yılı olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

2018 inşaat sektörü için yatırımların yılı olacak!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün 2017 yılınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş arttı!

2017 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azalırken, brüt ücret-maaş arttı.

İnşaat sektörü işgücü maliyeti endeksi yüzde 15,4 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 15,4 arttıç 

İnşaat sektörü Türk ekonomisine 2018 yılında da kazandıracak!

2017 yılının sonuna geldiğimiz son zamanlarda konut projeleri ve yatırımlarla inşaat sektörü adından sıkça söz ettirdi. Sektör temsilcileri Türkiye’de gelecek yılın da kazandıranın inşaat sektörü olacağını söylüyorlar.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 82.4 oldu!

TÜİK 2017 yılı Kasım ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 2,1 oranında azalarak 82,4 değerine düştü. 

Türk inşaat sektörünün özgüveni üst seviyede!

KPMG’nin 11’incisini hazırladığı 2017 Küresel İnşaat Araştırması’na tüm dünyadan 200’den fazla üst düzey inşaat sektörü yöneticisi katıldı. KPMG İnşaat Sektörü Lideri İsmail Önder Ünal, “Türkiye inşaat sektöründe önemli bir noktada.” dedi...

inşaat sektörü 2017 son durum Haberi

inşaat sektörü 2017 son durum

Türkiye'de yaklaşık 19 milyonluk konut stokunun yüzde 40 gibi önemli bir kısmı; riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluşuyor. Yaklaşık 80 milyonluk Türkiye nüfusunun yüzde 920ik bölümü, birinci ve ikinci derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel alanlarda yaşıyor olması; inşaat sektörünün hızla gelişmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte; çarpık yapılaşma, altyapı eksikliği ve yeşil alan ihtiyacı gibi yaşam kalitemizi etkileyen sorunları da göz ardı etmemek zorundayız... 


2017 ve önümüzdeki 5 yıl içinde; sektörün sürdürülebilir gelişimi, kurumsallaşması ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için önünün açılması gerekiyor. Konut fiyatlarının düşmesi için; devletin arsa üretmesi, süreli teşvikler yerine kalıcı indirim ve düzenlemeler yapması gerekiyor. Ama gönlümüz hiçbir zaman tarım arazilerinin yok edilmesinden de yana değildir, yeri gelmişken...