30 / 04 / 2024

inşaat sektörü 2018 beklentileri

inşaat sektörü 2018 beklentileri

2018 yılının inşaat sektörüne iyi geleceğini vurgulayan sektör temsilcileri hedeflerini sıraladı. Temsilciler markalı konutların yükselmesine bağlı olacak, inşaat sektörünün 2018'de de ekonominin lokomotifi olacağını vurguladı.

İnşaat 2018'de de ekonominin lokomotifi olacak!

2018 yılının inşaat sektörüne iyi geleceğini vurgulayan sektör temsilcileri hedeflerini sıraladı. Temsilciler markalı konutların yükselmesine bağlı olacak, inşaat sektörünün 2018'de de ekonominin lokomotifi olacağını vurguladı.

İnşaat sektörü yeni yıldan umutlu!

Kentsel dönüşümün inşaat sektörüne kazandırdığı ivmenin, yeni düzenlemeler ile birlikte 2018’de artarak devam edeceği görüşünde birleşen inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki yıl sektörün göstereceği performanstan umutlular. 

İnşaat sektörü yeşil binalarla ivmeleniyor!

İnşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ve 21. yüzyılın toplumsal hassasiyetleriyle ivmelenen sektör; çevre dostu, sosyal anlamda sorumlu, toplumsal yapıya direkt etki eden güncel yapısıyla dikkat çekiyor.

Ekonominin büyümesinde inşaat yatırımlarının çok büyük payı var!

Bu yılın ilk yarısındaki ekonomik büyümede inşaat yatırımlarının çok büyük payı var. İnşaat yatırımları olmasaydı ilk çeyrekteki büyüme yüzde 3,7 ve ikinci çeyrekteki büyüme ise sadece yüzde 1,4 olacaktı.

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Orbay, "Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam..." dedi...

İnşaat sektörü 2019’a temkinli giriyor!

KPMG Türkiye, İnşaat Sektörel Bakış 2019 raporunu açıkladı. Raporda kırılgan dönem geçiren inşaat sektörünün 2018’de de daralarak ekonomik büyümeyi sınırladığı belirtildi...

2019 inşaat sektörünün toparlanma yılı olacak!

İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi meclis üyesi Niyazi Gültekin 2018 yılında inşaat sektörünün en kötü dönemini yaşadığını, "2019 yılında ise sektörün yeni projeler üretmek yerine stokları tüketmeyi hedeflediğini" dile getirdi!

İnşaat sektörü 2018'i büyümeyle kapatacak!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uçar, "Satışlarda yaşanan düşüş sektörün dinamiklerini sarsacak bir etkiye sahip değildi. Bu geçici bir etkiydi ve sonuç olarak inşaat sektörü bu yılı da büyümeyle tamamlayacaktır" dedi...

İnşaat sektörü daraldı mı?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat sektörü 2018 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre cari rakamlarla yüzde 9.3 daraldı.

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, inşaat sektörünün 2018 yılını değerlendirdi ve 2019 yılı öngörülerini paylaştı..

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 56,6'ya geriledi!

TÜİK, 2018 yılı Ekim ayı Sektörel Güven Endeksleri verisini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 3,5 oranında azalarak 56,6'ya geriledi. 

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos 2018'de 68,8'e geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi verilerine göre; Ağustos ayında inşaat sektörü güven endeksi 68,8'e geriledi...

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da 77,1'e yükseldi!

Temmuz 2018 ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi 77,1'e yükseldi...

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

2018'de inşaat sektörünün büyümeye katkısı artacak!

Ali Dumankaya,"2018 yılında inşaat sektörünün büyümeye katkısı artarak devam edecek" dedi. 

inşaat sektörü 2018 beklentileri Haberi

inşaat sektörü 2018 beklentileri

İnşaat sektörünün temsilcileri Para Dergisi'ne 2018 yılı planlarını anlattı. Sektörün yeni yılda daha iyi bir yere geleceğini vurgulayan temsilciler, İstanbul'un birçok noktasında hayata geçireceği projelerden bahsetti. 

İşte o haberin devamı... 

Haberin başı için tıklayınız!

 

Eyüp AKBAL / Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“Üç yılda 2.5 milyar TL'lik yatırım yağacağız"

Türkiye'de ilk 10 ay itibariyle 1 milyon 153 bin adet konut satıldı. Bu geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 8.2 yukarıdayız. Yılsonu itibariyle 1.4 milyon adet konut satışı ile bu sene de yeni bir rekor I kırılacağını düşünüyoruz. Bu tabloda Fuzul Grup olarak bizim de katkımızın olduğunu hissetmek s oldukça gurur verici. Özellikle Başakşehir'de pı geliştirdiğimiz projeler yoğun ilgi gördü. Bu Ti bölgede şimdiye kadar sekiz proje geliştirdik, ol...