07 / 08 / 2024

İnşaat sektörü Ar-Ge

İnşaat sektörü Ar-Ge

İnşaat Müteahhit Sanayici ve iş Adamları Derneği (İMSİAD) yönetimi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

İnşaat sektöründe beton ve çimento fiyatlarındaki orantısız artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Beton ve çimento fiyatlarında rekor artışlar özel ve kamu sektör yatırımlarını ciddi şekilde etkiledi. İnşaat sektörü bir zam çıkmazına girdi ve önüne geçilemiyor...

İnşaat sektörü ciro endeksi, Şubat ayında yüzde 18,7 arttı!

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 arttı.

İnşaat sektöründe yeterlik sınıflandırmasına ihtiyaç var!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç ayda bir yayınladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ekim 2020 sayısı yayınlandı. raporda, “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

Berat Albayrak: İnşaat sektöründen güzel haberler geliyor!

İnşaat sektöründen güzel haberler geldiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Konut satışları Ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54,2 artarak 170.408’e ulaştı'' diye konuştu.

İnşaat sektörünün karnesi!

Capital 500 listesinde birçok inşaat firması yer aldı. İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinin sektör karneleri açıklandı. Sektör karnesi verilerinde ciro, özsermaye, ihracat, toplam aktif gibi bilgilere yer verildi...

Kovid-19 inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü ve birçok şirketi olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe de pek çok proje ve yatırım ertelendi. Peki inşaat sektöründe koronavirüs salgını sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar...

Pandemi döneminin kredi olanakları inşaat sektörünü rahatlattı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. İnşaat sektörü bu geri dönüşten olumlu etkilendi ve haziran ayı verileri itibarıyla hızlı bir toparlanma yaşadı.

İnşaat sektörü Ar-Ge Haberi

İnşaat sektörü Ar-Ge

İNŞAAT Müteahhit Sanayici ve iş Adamları Derneği (İMSİAD) yönetimi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, İMSİAD ile Oda yöneticileri, yeni dönem projeleri hakkında birbirlerini bilgilendirirken, ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar ve olası iş birlikleri üzerinde duruldu. 


Ziyarette konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Andıç, Dernek olarak yeni birçok komisyon kurduklarını ve bu doğrultuda üyelerine ve sektöre fayda sağlamak için sektörün paydaşlarıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve diğer paydaşlarla sektörün geleceği için bir arada olmanın önemine değinen Andıç,"İMSİAD olarak birçok komisyon kurduk. Bunlardan biri de Ar-Ge Komisyonu. Sektör adına yapılması gerek işler ve alınması gereken yollar var. Bursa'mızın yapı kalitesini sektörü paylaştığımız tüm paydaşlarımızla birlikte ortak akılla arttırmalıyız. Bu kapsamda paydaşlarımızla bir arada olmak ve fikir...