07 / 08 / 2024

İnşaat sektörü, Ar-Ge ile güçlenecek!

İnşaat sektörü, Ar-Ge ile güçlenecek!

İnşaat Müteahhit Sanayici ve iş Adamları Derneği (İMSİAD) yönetimi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.



İNŞAAT Müteahhit Sanayici ve iş Adamları Derneği (İMSİAD) yönetimi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, İMSİAD ile Oda yöneticileri, yeni dönem projeleri hakkında birbirlerini bilgilendirirken, ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar ve olası iş birlikleri üzerinde duruldu. 


Ziyarette konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Andıç, Dernek olarak yeni birçok komisyon kurduklarını ve bu doğrultuda üyelerine ve sektöre fayda sağlamak için sektörün paydaşlarıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve diğer paydaşlarla sektörün geleceği için bir arada olmanın önemine değinen Andıç,"İMSİAD olarak birçok komisyon kurduk. Bunlardan biri de Ar-Ge Komisyonu. Sektör adına yapılması gerek işler ve alınması gereken yollar var. Bursa'mızın yapı kalitesini sektörü paylaştığımız tüm paydaşlarımızla birlikte ortak akılla arttırmalıyız. Bu kapsamda paydaşlarımızla bir arada olmak ve fikir alışverişleriyle yeni projeler geliştirmek çok önemli. Ki bu ziyaretimizde, İMSİAD AR-GE Komisyonu bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde sismik izolatör, yeşil binalar, çatıların yenilenebilir enerji için kullanımı konularında üç öneri sunmaktayız. Amacımız hem sektörümüzün, hem şehrimizin hem de ülkemizin kazanmasıdır"dedi. 


Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek de, Bursa'nın şanslı bir coğrafyada yer aldığını ancak şehrin imkanlarından yeterince faydalanılamadığını belirtti. "Kent ve ülke için doğru olan her konuda herkesle iş birliğine gitmeye hazırız" diyen Şimşek şunları söyledi: "Ar-ge çalışmaları hem kentimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli. Ancak yapı sektöründe mimari kaliteyi arttırmaya yönelik ortak çalışmaları da yapmak gerek. Teknoloji gelişiyor, yapı malzemeleri gelişiyor fakat mimari alanda aynı gelişimi gösteremiyoruz. Müteahhitler, ucuza tasarım yaptırma derdinde olmamalı, kaliteli yapılar için kaliteli mimarlık hizmeti alınmalı. Bu ve diğer konularda gerek akademik gerekse uygulama anlamında kente faydalı olacak her alanda birlikte çalışmaya hazırız. Her iki kurum da üyelerini bir araya getirip yapılabilecekler konusunda çalışmalar yapabilir; bu çalışmalar ortaklaştırılabilir. Bizler de nitelikli projelerin doğru bir şekilde uygulanmasını isteriz ki, hem geleceğe güzel ve sağlıklı binalar, kentler bırakalım hem insanlarımız, hem de ülkemiz kazansın."


Bursa Hayat


Geri Dön