27 / 04 / 2024

Rıfat Yüzbaşıgil: İnşaat sektöründe geçen yıla göre yüzde 15 büyüme var!

 Rıfat Yüzbaşıgil: İnşaat sektöründe geçen yıla göre yüzde 15 büyüme var!

İnşaat sektörü ile ilgili değerlendirmede bulunan Konya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil "sektörde geçen yıla göre yüzde 15'lik bir büyüme var" şeklinde konuştu.



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, sektörün geleceği ve beklentileri ile ilgili konuştu. İnşaat mühendisleri olarak sık sık oda üyeleri ile bir araya gelmeye çalıştığını söyleyen Yüzbaşıgil, inşaat sektörünün ve mühendislik mesleğinin daha güvenilir, saygın ve itibarlı bir hale gelmesini istediklerini, bu anlamda da oda olarak üzerlerine düşeni yapmak istediklerini söyledi. Meslektaşlarının toplum tarafından hak ettiği değeri almalarını istediklerini belirten Yüzbaşıgil, "İnşaat mühendisleri odası 1954 yılında kurulmuştur ve TMMOB kanunu ile yönetilmektedir. Biz bu kanunun günümüz şartlarına uyarlanmasını, düzenlenmesini istiyoruz. En önemli taleplerimizden birisi budur. Meslektaşlarımızla her zaman şunu referans alırız, 'Bölünerek yok olmak yerine bölüşerek tok kalalım' diyoruz. 


Her zaman mesleki beraberliğe ve birliğe önem veriyoruz, daha güzel yarınlar inşa etmek için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Şu anda farklı kurum ve kuruluşlarla ortak yaptıkları her hangi bir çalışmanın olmadığını belirten Yüzbaşıgil, son yıllarda inşaat alanlarının hızla gelişmeye başladığını, çok fazla üniversitede inşaat bölümü açıldığını ve şuan 110 tane mühendislik ile ilgili bölüm açıldığını altını çizerek şöyle devam etti, "Bu kadar fakültenin açılması yetişen inşaat mühendislerinin kalitesini etkiliyor mu etkilemiyor mu bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Eğer daha yüksek eğitimli inşaat mühendisleri yetişirse elbette sektörün ihtiyacı da olacaktır. Bir diğer önemli konu ise yapılan inşaatlarla birlikte yeşil alan konusu. Bu konuda da gereldi çalışmaları mimarlar yapmaktadır. Bizlerde onlara uygun olarak inşaatları yapıyoruz. Zaten mevcut mevzuatlara uygun çalışıyoruz ve bunun dışına da çıkamıyoruz." dedi. 


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU ÖNEMLİ 


Son yıllarda inşaat sektörü ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili olarak bir çok kanunun yapıldığını, bu kanunlar ile sektörün ve çalışma şartlarının daha disiplinli ve düzenli olduğunu söyleyen Yüzbaşıgil, "Son zamanlarda yapılan iş kazaları elbette çok üzücü verici bir şey ama bu yapılan düzenlemeler ile bunun oturtulacağını düşünüyorum. Bu sayede zaman içerisinde eksiklikler giderilecektir." dedi. İnşaat sektörünün durumunu ve geleceğini de değerlendiren Yüzbaşıgil, şunları söyledi, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan inşaat verilerine baktığımızda inşaat sektöründe geçen yıla göre yüzde 15'lik bir büyüm var. Her yıl bu yüzde 15-20 mertebesinde devam ediyor. Bu yılın ikinci yarısında da daha hareketli bir sonuç bekliyoruz." 


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön