03 / 05 / 2024

İnşaat sektörü büyüyor mu

İnşaat sektörü büyüyor mu

İnşaat sektörü 2016 yılında da Türkiye ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdürdü. Yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi ortalama yüzde 2 büyürken, inşaat sektöründe bu oran yüzde 7’nin üzerine çıktı.

Çimento sektöründeki fırsatçılığa tepki büyüyor!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, tepkiler de çığı gibi büyüyor. İnşaat sektörünü krize sürükleyen maliyet artışları, sektörü resmen salladı. Konuyla ilgili sosyal medyandan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

İnşaat sektöründe yüksek fiyat tartışması!

İnşaat sektörünün temel iki maddesi demir ve çimentoda bir senede yüzde 200’ü bulan fiyat artışlarına tepkiler geliyor. 

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İnşaat sektörü büyüyor mu Haberi

İnşaat sektörü büyüyor mu

İnşaat sektörü 2016 yılında da Türkiye ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdürdü. Yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi ortalama yüzde 2 büyürken, inşaat sektöründe bu oran yüzde 7’nin üzerine çıktı. Başta Kentsel Dönüşüm ve büyük altyapı yatırımlarının etkisiyle sektördeki büyümenin 2017 yılında da devam etmesi bekleniyor



Türkiye ekonomisi 2015 yılını yüzde 4 büyümeyle kapatmıştı. 2016’nın birinci çeyreğinde yüzde 4,7, ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüyen ekonomi, üçüncü çeyrekte ise yüzde 1,8 oranında küçüldü. Böylelikle ekonomi, 2009 yılından bu yana ilk kez küçülmüş oldu. 2016’nın ilk yarısında Kentsel Dönüşüm projeleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Orhangazi Köprüsü ile 3. Havalimanı inşaatı gibi mega projeler ve yatırımlar sektörü canlı tuttu. Sektör 2016’nın ilk yarısında yüzde 8, ikinci yarısında da yüzde 12,2 oranında büyüdü. Üçüncü çeyrekte...