27 / 04 / 2024

inşaat sektörü çalışanları

inşaat sektörü çalışanları

Workindocom Pazarlama Direktörü Volkan Kırtok, inşaat sektöründe kariyer yapmak isteyen yeni mezun ve öğrencilere önemli tavsiyeler verdi.

Batman'daki inşaat işçileri tehlike altında!

Batman'da son zamanlarda artan iş kazaları ve tedbirsizlik, yetkililer tarafından dikkate alınmıyor. Bu durumdan şikâyet eden vatandaşlar, ilgili kurumların bu duruma duyarsız kalmalarına tepki gösteriyor.

Şantiyelerde artık topuklu ayakkabı sesleri de yükseliyor!

Ağırlıklı olarak erkeklerin daha fazla hakim olduğu inşaat sektöründe artık topuklu ayakkabı sesleri yükseliyor. "baret, beton, demir" gibi erkeksi ifadeler, sektörde kadınların yer almasıyla birlikte biraz daha yumuşadı.

İnşaat sektörü çalışanlarının sayısı 1,6 milyonu geçti!

Türkiye İstatistik Kurumu Mart 2013 dönem verilerine göre inşaat sektörü çalışan sayısı yüzde 14,5 arttı...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan rakamlara göre; Ocak ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22.1 arttı. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Avusturalya Victoria'da inşaat sektörü düşük kapasiteyle çalışacak!

Avustralya’nın Victoria eyaletinde yeni alınan Kovid-19 önlemleri kapsamında inşaat sektörünün açık kalacağını fakat daha düşük kapasitede çalışacağını açıkladı...

İran'da inşaat sektöründe çalışan işçilerin eylemine hapis cezası!

İran'ın Merkezi eyaletine bağlı Arak kentinde maaşları ödenmediği sebebiyle Ekim 2019'da gösteriler düzenleyen işçilerin yargılandığı davada 42 inşaat sektöründe çalışan işçi için birer yıl hapis kararı alındı.

İnşaat sektöründe taşeronların önemi!

Koronavirüs salgını nedeniyle duraklama dönemine giren inşaat sektörüne yapılan teşviklerle gerek firmalar gerekse de çalışanlar için birçok iş fırsatının kapıları açılıyor. Workindo da taşeron firma arayanlara ve firmalara teklif vermek isteyen taşeronlara yeni projelerle buluşturuyor.

Pandemi süreci inşaat sektöründe nasıl ilerleyecek?

Koronavirüs sürecinin ardından müstakil, villa, bahçeli ve balkonlu ev tercihleri arttı. Salgın sonrası süreçte inşaat sektöründe, şantiyelerde dijital dönüşümün gündeme alınarak e-şantiyeler oluşturulacağı, sosyal mesafe dolayısıyla daha geniş metrekareli ofislere talebin artacağı öngörülüyor.

inşaat sektörü çalışanları Haberi

inşaat sektörü çalışanları

Türkiye'de üniversite mezunu kalifiye elemana en çok ihtiyaç duyan sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. İnşaat mühendisliği başta olmak üzere, sektörle ilgili bölümlerde okuyan veya mezun olan gençler, kendilerini bekleyen kariyer fırsatlarına başvurarak bir an önce profesyonel hayata da adım atmak istiyor. Türkiye’de sektörün çok gelişmiş olması ve inşaat firmalarının sürekliliği rekabeti artırırken kendisini geliştirip ekstra donanımlar kazananlar, özellikle büyük firmalara yaptığı başvurularda bir adım daha öne geçiyor.

İnşaat sektöründe kariyer fırsatlarından ürün ve hizmet alım-satımına kadar birçok konuda çözümler sunan Workindocom Pazarlama Direktörü Volkan Kırtok, “Sektörün nabzını tutan bir platform olarak gençlerin sitemize yoğun ilgisi olduğunu gördük. Firmaların da gençlerden ne istediğini bildiğimiz için daha kariyerlerinin başındayken onlara yol gösterici bazı tavsiyelerde bulunmak istedik.” diye konuştu. Volkan Kırtok, sektörde çalışmak...