30 / 04 / 2024

inşaat sektörü durumu

inşaat sektörü durumu

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden birinin sahibi ve sektörün en önemli örgütlerinden birinin başkanı Mahmut Kılınç inşaat sektöründeki engelleri sıraladı.

İnşaat sektörüne yılda 4 milyar dolarlık yatırım yapılmalı!

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Genel Sekreteri Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörü açısından 2014, inişli çıkışlı bir yıl oldu.

Konut proje satış ve tanıtımları Haziran'da yavaşladı!

Her zevke ve her bütçeye hitap eden projelerden her hafta en az 3 tanesinin tanıtımı yapılırken bu ay satışı duyurulan projelerin toplam sayısı 7'yi geçemedi. Görülüyor ki Haziran konut projelerine pek iyi gelmedi

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

İnşaat sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

Konyalı müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve (KOMÜT) yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri basın toplantısında inşaat sektörünün durumu ve geleceği üzerine değerlendirmeler yaptı.

Denizli Belediye Meclis'inde inşaat sektörü konuşuldu!

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında, inşaat sektörünün durumu ele alındı. Danıştay 6. Dairesi’nin kararı, 'Yapı sahipleri başta olmak üzere müteahhitlerin ve kooperatiflerin inşaat başvuruları durma noktasına geldi' yönünde oldu.

Gaziantep'te inşaat sektörü değerlendirildi!

Gaziantep'te yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdama sahip olan inşaat sektörü temsilcileri İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde bir araya gelerek durumu değerlendirdi.

Teknoloji inşaat sektörünü geliştirdi!

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Murat Bayrak'ı ziyaret etti. Ziyarette inşaat sektörünün son durumu hakkında açıklamalar yapıldı.

Ordu'da inşaat sektörünün durumu!

Ordu Olay Gazetesi köşe yazarları olan Eyüp Elmas bugünkü yazısında ''Ordu'da inşaat sektörünün durumu'' başlıklı yazısına yer verdi. İşte, Eyüp Elmas'ın bugünkü yazısı..

İnşaat sektöründeki gelişmeler umut verici!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, inşaat sektöründeki gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek, sektörün genel durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir'in en çok göç alan 3.kent olmasını inşaat sektörü nasıl yorumladı?

İzmir, 2015’te en çok göç alan 3. kent oldu. Cazibe merkezi haline gelen İzmir’i en çok İstanbullular tercih etti. İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimleri bu durumu avantaj olarak değerlendirdi

İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!

İhlas Yapı YKB Zeki Celep, Irmak Group (Vadişehir) YKB Yüksel Akgül ve Artaş YKB Süleyman Çetinsaya seçimden sonra Türkiye'deki ekonomik durumu ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan inşaat sektörü toplantısı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), ülke ve şehirdeki inşaat sektörünü 'İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye’deki Durumu, Sorunları, Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler' konulu panelde masaya yatıracak.

GTO'da inşaat sektörü ve sorunları masaya yatırılacak!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Türkiye ve Gaziantep inşaat sektörünü "İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye'deki Durumu, Sorunları, Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler" konulu panelde masaya yatıracak.

inşaat sektörü durumu Haberi

inşaat sektörü durumu

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden birinin sahibi ve sektörün en önemli örgütlerinden birinin başkanı ile dertleniyoruz. Yeni tamamladığı ve en bölgenin en büyüklerinden biri olan alışveriş merkezi ile ilgili sıkıntıları anlatıyor. Sonra inşaat sektöründeki engelleri sıralıyor... Şaşırıyorum ve soruyorum... Siz bütün bunları bakana veya bakanlara anlatabilirsiniz neden anlatıp çözüm için adım atılmasını sağlamıyorsunuz. Yanıt çok ilginç... Anlatıyorum. Geçtiğimiz günlerde ayrıntıları ile anlattım. Bakan durdu düşündü. Ve dedi ki "Dün bir başkası geldi. sektörün önemli örgütlerinden biri onlarda. .. Hem de 7 kişi birden geldi. Başka dertlerden bahsetti. Bu anlattıklarına hiç değinmedi. O gün sektörün bütün örgütlerinin bir araya gelip ortak sorunlar için adım atılması gerektiği noktasına gelerek vedalaşlık. Sonra bu görüşmeyi, bu sohbeti sektörün duayen isimlerinden birine anlattım.. Ondan...