09 / 01 / 2025

inşaat sektörü ekonominin lokomotifi midir

inşaat sektörü ekonominin lokomotifi midir

ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve İnşaat Platformu sözcüsü Mahmut Kılınç, "Türkiye dünyada 'mega' diye tabir edilen büyük çaplı projelerin en fazla hayata geçirildiği ülkeler arasında ilk sıralardadır" dedi.

İnşaat sektöründe konkordato rüzgarı! 

Ekonomide sıkılaşma adımları devam ederkeni, durgunluk belirtileri de giderek artıyor. Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektöründe dev markalar konkordato isterken sektör devletten ödeme alınamadığını söylüyor.

Yüksek enflasyon ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü de vurdu!

Yüksek enflasyon inşaat sektörünü de vurdu. Fiyat dalgalanmaları artarken, maliyetler de yükseldi. İşte Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın konu ile ilgili o yazısı...

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.

İnşaat sektöründe zam krizi!

200’ün üzerinde alt sektörde oluşturduğu talep ve istihdamlarla ekonominin lokomotifi olarak belirtilen inşaat sektörü, inşaat demiri fiyatlarında yüzde 116’ya ulaşan yükselişin yanında bir diğer önemli girdisi olan çimentoda da aynı durumla karşı karşıya. 

İnşaat sektöründe 2020 umudu! Değerler yükseliyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ekonomi çevreleri ve sektör aracılığıyla ilgiyle takip edilen Ocak 2020 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayımladı. Analizde, küresel ve ulusal ekonominin dışında inşaat sektörüne ilişkin veriler değerlendirildi.

İnşaat sektörü krizde ağır darbe mi aldı?

200’ü aşkın alt sektöre talep yaratarak ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, 2019 yılında daraldı mı?

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

İzmirli inşaat sektör temsilcileri 2019'dan umutlu!

İzmirli inşaat sektör temsilcileri özellikle ekonominin gidişatı ve gelişmeler konusunda iyimser olduklarını, 2019 yılına umutla baktıklarını söyledi.

İnşaat sektörüne devlet destekleri devam etmeli!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe devlet desteklerinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

İnşaat sektöründeki yeni düzenlemeler ekonomiye can verecek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, "Yapılan düzenlemeler Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan inşaat sektörünün hareketlenmesine ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacaktır" dedi. 

Tolga Çehreli: İnşaat sektörü ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Çehreli sektörün ekonomide lider konumda olduğunu ifade etti.

Torba tasarı ile inşaat sektörüne yeni düzenlemeler geliyor!

Ekonominin canlanması ve çarkların daha hızlı dönmesi için hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen torba tasarıda inşaat sektörüne yönelik birçok yeni düzenleme bulunuyor.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

inşaat sektörü ekonominin lokomotifi midir Haberi

inşaat sektörü ekonominin lokomotifi midir

TÜRKİYE, dünyada 'mega' diye tabir edilen büyük çaplı projelerin en fazla hayata geçirildiği ülkeler arasında ilk sıralardadır" açıklamasını yapan ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve İnşaat Platformu sözcüsü Mahmut Kılınç, "Türkiye, devam eden 100 bin adetlik projeleri ile adeta şantiyeler ülkesidir. İnşaatın Türkiye ekonomisindeki en önemli lokomotif sektör olduğunu dile getiren Kılınç, inşaat sektörüne girdi sağlayan diğer sektörlerin katkısının da dikkate alındığında, GSMH'dan yaklaşık yüzde 35 civarında pay aldığım vurguladı. 


Kılınç, "Türkiye; enerji, ulaşım, altyapı, konularında halen yetersiz bir ülkedir. Bu anlamda gelişmekte olan bir ülke olarak, söz konusu yatırımların sekteye uğramaması için hepimiz katkı sağlamalıyız" diye konuştu. 


İnşaat sektörünün sadece konuttan ibaret olmadığım dile getiren Kılınç, bu yanılgının, acilen değiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Kılınç şunları söyledi: 


ALT YAPI YATIRIMLARI YETERSİZ 

"Konut pazarı,...