02 / 05 / 2024

inşaat sektörü küçüldümü

inşaat sektörü küçüldümü

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Ocak 2023 güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörünü sevindirecek indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Bu hafta inşaat sektöründe indirim rüzgarı görüldü. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi. Peki güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Ocak 2023 güncel demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

inşaat sektörü küçüldümü Haberi

inşaat sektörü küçüldümü

Türkiye İnşaat Malzamesi Sanayicileri Derneği’nce hazırlanan haziran ayı Sektör Ekonomi Raporu açıklandı. Rapora göre inşaat sektörü 2014 yılında yüzde 2.2 büyüme göstermesine karşın 2013'e göre önemli ölçüde yavaşladı ve 2015'in ilk çeyreğinde sektör yüzde 3.5 küçüldü. 2014 yılında inşaat sektöründe büyüme hızı çeyrek dönemler itibariyle gerilemeye başlamış ve son çeyrekte yüzde 2 küçülme yaşanmıştı. İnşaat sektöründeki küçülme 2015 yılının ilk çeyrek döneminde artarak sürdü. Sektörünün performansı son iki çeyrektir ekonomik büyümenin altında kaldı. 2015 yılının ilk çeyrek döneminde gayrimenkul ve iş faaliyetleri sektörü ise yüzde 4.1 oranında büyüme gösterdi. 


Özel sektör inşaat harcamaları ilk çeyrekte yüzde 1.4 küçüldü 

Özel sektör inşaat harcamaları 2015 yılı ilk çeyreğinde yüzde 1.4, kamu inşaat harcamaları ise yüzde 9.2 küçüldü. Geçen yılın ilk yarısından bu yana...