03 / 05 / 2024

inşaat sektörü üretim artışı

inşaat sektörü üretim artışı

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde inşaat sektöründe üretim ve ciroda artış yaşandı...

İnşaat sektöründe kadınlara da yer var!

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon, inşaat sektörünün farklı alanlara yönelmeye izin veren ve şantiyeyle sınırlı olmayan bir alan olması bakımından, sanıldığı gibi, erkek egemen bir sektör olmadığını belirtiyor...

İnşaat sektörü için çanlar çalıyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan, bugünkü yazısında inşaat sektöründe oluşan sorunlara değindi.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyüdü!

Ekonomide büyüme dengeye oturdu. Kamunun yaptığı yol, köprü ve otoyol harcamaları dahil inşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyürken, sektörün üretim tarafında katma değer olarak büyümesi yüzde 6,8 olarak hesaplandı.

İstihdamda asıl artış inşaat sektöründe!

Fortune 500 Türkiye açıklandı. Fortune 500 firmalarının üretim sektöründe faaliyet gösterenlerinin istihdamı yüzde 3,47 daralırken, ticarette yüzde 2,40, hizmette yüzde 9,43 artış var. İstihdamda asıl artışı getiren inşaat sektörü.

Faysa Plastik'ten inşaat sektörüne farklı üretim!

Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

Sanayici inşaat sektörüne giriyorsa bu işte terslik var!

5 yılda üretim trendinin sanayi üretiminden inşaat üretimine geçtiğini söyleyen Makina Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak, "Yani ülkede lokomotif sektör son 10 yılda sanayi olmaktan çıkıp, inşaat sektörü olmuş" dedi

İnşaat sektöründe ciro yüzde 3,1 azalırken, üretim yüzde 1,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2. Çeyrek (Nisan-Haziran), 2015 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre inşaat sektöründe ciro yüzde 3,1 azaldı, üretim ise yüzde 1,5 arttı.

İnşaat sektöründe üretim yavaşladı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, inşaat sektöründe, yılın ilk çeyreğinde üretim ve ciro artışı yavaşladı .TÜİK'in inşaat ciro ve üretim endeksleri birinci çeyrek verilerine göre, inşaat sektöründe ciro yüzde 6.6 ve üretim de yüzde 0,1 arttı.

İnşaat sektöründe üretim ve ciro artışı yavaşladı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, inşaat sektöründe, yılın ilk çeyreğinde üretim ve ciro artışı yavaşladı.

İnşaat sektörü yeşil binalara sertifika yatırımı yapıyor!

Türk inşaat sektörü temsilcileri, çevreye duyarlı üretim için çalışmalar yürütürken yeşil binalara prestij getiren “LEED” ve “BREEAM” gibi uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yapılıyor.

İnşaat sektöründe cirolar üretimden daha hızlı yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, 2014 yılında inşaat sektöründe üretim yüzde 3.0 artarken, cirolardaki artış yüzde 4.6’yı buldu.

inşaat sektörü üretim artışı Haberi

inşaat sektörü üretim artışı
Türkiye İstatistik Kurumu İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri 2012 yılı 4. dönem sonuçlarına göre inşaat sektöründe üretim ve ciroda 2012 yılının 4. döneminde artış yaşandı. 3 aylık inşaat ciro endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11.5 arttı. Bina inşaatı ciro endeksi 15.1 artışla 228,2'ye çıktı. Üç aylık inşaat sektörü üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 artış...