Geçen yılın dördüncü çeyreğinde inşaat sektöründe üretim ve ciroda artış yaşandı...
Finansman ve üretim faaliyetlerinde yaşanan bozulmadan en çok nasibini tekstil sektörü aldı. 2024 yılının 11 ayında 86 konkordato başvurusu ile tekstil 1. sırada yer alırken, inşaat sektörü 83 başvuru ile 2. sırada yer aldı.
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon, inşaat sektörünün farklı alanlara yönelmeye izin veren ve şantiyeyle sınırlı olmayan bir alan olması bakımından, sanıldığı gibi, erkek egemen bir sektör olmadığını belirtiyor...
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan, bugünkü yazısında inşaat sektöründe oluşan sorunlara değindi.
ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.
Ekonomide büyüme dengeye oturdu. Kamunun yaptığı yol, köprü ve otoyol harcamaları dahil inşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyürken, sektörün üretim tarafında katma değer olarak büyümesi yüzde 6,8 olarak hesaplandı.
Fortune 500 Türkiye açıklandı. Fortune 500 firmalarının üretim sektöründe faaliyet gösterenlerinin istihdamı yüzde 3,47 daralırken, ticarette yüzde 2,40, hizmette yüzde 9,43 artış var. İstihdamda asıl artışı getiren inşaat sektörü.
Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.
Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.
5 yılda üretim trendinin sanayi üretiminden inşaat üretimine geçtiğini söyleyen Makina Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak, "Yani ülkede lokomotif sektör son 10 yılda sanayi olmaktan çıkıp, inşaat sektörü olmuş" dedi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2. Çeyrek (Nisan-Haziran), 2015 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre inşaat sektöründe ciro yüzde 3,1 azaldı, üretim ise yüzde 1,5 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, inşaat sektöründe, yılın ilk çeyreğinde üretim ve ciro artışı yavaşladı .TÜİK'in inşaat ciro ve üretim endeksleri birinci çeyrek verilerine göre, inşaat sektöründe ciro yüzde 6.6 ve üretim de yüzde 0,1 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, inşaat sektöründe, yılın ilk çeyreğinde üretim ve ciro artışı yavaşladı.
Türk inşaat sektörü temsilcileri, çevreye duyarlı üretim için çalışmalar yürütürken yeşil binalara prestij getiren “LEED” ve “BREEAM” gibi uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yapılıyor.