08 / 07 / 2024

inşaat sektöründe düşük derecede yoğunlaşma

inşaat sektöründe düşük derecede yoğunlaşma

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ise ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

İnşaat sektöründe istihdam 1,72 milyon seviyesine geriledi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Aylık Sektör Raporu’nun sektör tarafından merakla beklenen Haziran 2024 sonuçlarına göre, inşaat sektöründe istihdam geçtiğimiz Mayıs'ta 1,72 milyon seviyesine geriledi.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, inşaat sektöründe çarkların durmak üzere olduğunu söyleyerek 'Böyle giderse vatandaş yüksek fiyata dahi alacak konut bulamayacak” uyarısında bulundu.

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü konumunu koruyor. Akiş GYO, kurumsal yönetimde başarısını 9,64 notuyla  ortaya koydu. İşte ayrıntılar...

inşaat sektöründe düşük derecede yoğunlaşma Haberi

inşaat sektöründe düşük derecede yoğunlaşma

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'', toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ise ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.  


Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma kapsamında girişimler, 525 farklı sınıfta değerlendirildi. 


Buna göre, yoğunlaşma 108 sınıfta "çok yüksek", 75 sınıfta "yüksek", 107 sınıfta "orta", 235 sınıfta ise "düşük" derecede gerçekleşti. 


İmalat sanayi sektöründe, faaliyet sınıflarının yüzde 25,3'ünde çok yüksek derecede yoğunlaşma belirlendi. Toptan ve perakende ticaret sektöründeki sınıfların yüzde 71,4'ünde, inşaat sektöründeki sınıfların yüzde 81'inde düşük derecede yoğunlaşma görüldü. 


Madencilik ve taş ocakçılığındaki sınıfların yüzde 35,7'sinde, ulaştırma ve depolama sektöründeki sınıfların yüzde 28,6'sında çok yüksek yoğunlaşma gözlemlendi. 


Araştırma kapsamında girişimlerin yüzde 39,9'u toptan ve perakende ticaret, yüzde 14,9'u...