25 / 11 / 2024

inşaat sektöründe eleman açığı

inşaat sektöründe eleman açığı

Eleman açığı bu yılın ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla değişmeyerek Avro Bölgesinde yüzde 1,7 ve Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 1,8 seviyesinde gerçekleşti.

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyüyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir yaptığı açıklamada yeni neslin masa başı işlere yöneldiğini belirterek, inşaat sektöründe kalifiye elemanların mühendislerden bile yüksek maaşlar alabildiğini söyledi. 

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sorunu büyüyor!

Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal, inşaat sektöründe yaşanan eleman sıkıntısına değinerek, sektörün tükenmek üzere olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

İnşaat sektöründe canlılık devam ediyor!

2017 yılında ilk el-yeni olarak 660 bin konut satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında yapı kullanma izini alan daire sayısı ise 820 bin olarak kaydedildi. Tüm bu veriler ışığında inşaat sektöründe canlılığın sürdüğünü söylemek münkün. 

İnşaat sektöründe dünyanın lider ülkelerindeniz!

İstihdam kapasitesi her geçen yıl artan inşaat sektöründe 2023’e kadar 114 bin yeni çalışanın işe alınması bekleniyor. BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci,"Biz sektörde dünyanın da lider ülkelerindeyiz." dedi.

inşaat sektöründe eleman açığı Haberi

inşaat sektöründe eleman açığı

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesinde eleman açığı, bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe kıyasla değişmeyerek yüzde 1,7 olarak kaydedildi. Bölgede bir önceki yılın aynı çeyreğinde ise eleman açığı yüzde 1,5 seviyesindeydi. 


Eleman açığı, söz konusu dönemde 28 üyeli Avrupa Birliğinde (AB) de değişmeyerek yüzde 1,8 olarak belirlendi. AB’de önceki yılın ikinci çeyreğinde eleman açığı yüzde 1,7 seviyesinde kaydedilmişti.


Para birimi olarak avroyu kullanan ülkelerde 2. çeyrekte sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,3, hizmet sektöründeki eleman açığı ise yüzde 1,9 düzeyinde ölçüldü.


AB’de ise bu dönemde sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,4, hizmet sektöründeki eleman açığı da yüzde 2 olarak belirlendi.


-En fazla eleman açığı Çek Cumhuriyeti’nde


Bu yılın ikinci çeyreğinde, kıyaslanabilir verilerin mevcut...