28 / 12 / 2024

inşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi şart mı

inşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi şart mı

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörleri bünyesindeki 40 meslek dalında “Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacak.

İnşaat sektöründe malzeme teminini zorlaştı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Türkiye'nin birçok bölgesinde inşaat sektöründe Faaliyet Gösteren ACM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" 28 Ekim Pazar günü açıklanmıştı. Yıllık program kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcileri sempozyumda bir araya geldi. 

İnşaat sektöründe geri dönüş süresi arsa maliyetine göre değişir!

Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, inşaat sektöründe geri dönüş süresinin arsa maliyetlerine göre değiştiğini ifade etti..

İnşaat sektöründe maliyet baskısı sürüyor!

Mayıs ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi raporu açıklandı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe maliyet baskısının sürdüğünü ifade etti...

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

inşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi şart mı Haberi

inşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi şart mı

Adana Sanayi Odası'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenen, tehlikeli ve çok tehlikeli meslek kapsamında zorunlu hale getirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


İşveren ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini kaybettiğini söyledi.


Ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde 6.7 milyon kişinin çalıştığına dikkat çeken Ordukaya, iş kazalarının yüzde 2'sinin kaçınılmaz, yüzde 10'unun tehlikeli durumlarda, yüzde 88'inin ise tehlikeli davranışlardan kaynaklandığını, insan faktöründen kaynaklı kazaların yüzde 88'inin nitelikli ve belgeli işgücü ile azaltılabileceğini vurguladı.


HER BİR ÇALIŞAN İÇİN 500 TL...