04 / 05 / 2024

İnşaat sektörünün durağanlığı

İnşaat sektörünün durağanlığı

Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme süreci inşaat sektörünün de yüzünü güldürdü. 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay normalleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve enflasyonist ortam sebebiyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarında örülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründe de durağanlaşmaya sebep oldu.

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

İnşaat sektörünün durağanlığını Eylül'de telafi edeceğiz!

Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme süreci inşaat sektörünün de yüzünü güldürdü. 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay normalleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aydın İstek: Keşan'da inşaat sektörü hareketlendi!

Keşanlı İşadamı Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada; inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstek, inşaat sektörünün son yıllarda, çok hızlı bir yükseliş gösterdiğinin altını çizdi.

İnşaat sektörü canlılığını artırıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör, bugün ki köşe yazısında 'İnşaat sektörü ağırlığını koruyor' başlığını ele aldı. İşte, Tevfik Güngör'ün köşe yazısı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arka arkaya inşaat sektörüne destek veren sözleri, yatırımcıları rahatlattı. Sektörün devleri, "Kriz var diye bizi yıpratmaya çalışanlara en iyi cevap verildi" dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünü tahrik etmeliyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemi değerlendirdi. Erdoğan, " İnşaat sektörünü asla hafife almıyorum, inşaat sektörü ile sanayi at başı gider. Biri bir kenarda kalsın asla olmaz. İstihdam diyorsak inşaat sektörünü tahrik etmemiz lazım." dedi.

Seçimler inşaat sektörünü etkilemedi!

Bayraklı Tower, Ege Suits, Point Bornova gibi projelere imza atan Kavuklar'ın Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, inşaat sektörünün bundan önceki seçim dönemlerindeki gibi durgunluk içinde olmadığını dile getirdi.

Dolar'daki artış Ordu'da inşaat sektörünü etkiledi!

Ordu’da sürekli olarak gelişmekte olan inşaat sektörünün Dolardaki artıştan dolayı olumsuz etkilendiği ve sektörde bir yavaşlama olduğu söylendi..

İş kazalarının en çok yaşandığı sektörlerden biri inşaat sektörü!

"Güvenli iskele, iskelede Güvenlik Projesi" eğitim seminerinde konuşan iş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İs mail Gerim Türkiye'de yıllık meydana gelen kazaların 3'te 1 oranının sadece inşaat sektöründe gerçekleştiğini kaydetti

İnşaat sektöründe iş kazasını standart dışı iskeleler artırıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'deki iş kazalarının 3'te 1'inin inşaat sektöründe yaşandığını söyledi.

Kurdaki değişim inşaat sektörünü etkilemeyecek!

Kurdaki değişimin inşaat sektörünü etkilemeyeceğini söyleyen Bulvar İstanbul'un patronu Bilal Aydoğan, "Cezayir'de kur farkı yüzde 45. Ona rağmen iş yapıyoruz. Türkiye'de bir sendeleme olmaz" dedi

TÜMSİAD Eskişehir şubesi inşaat sektörü sorunlarını masaya yatırdı!

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi inşaat sektörünün sorunlannın masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenledi. Derneğin Sektör Kurulu Başkanı Nail Yiğit öncülüğünde gerçekleştirilen Çalıştayın Moderatörlüğü'nü Cavit Çakır yaptı.

İnşaat sektörünün durağanlığı Haberi

İnşaat sektörünün durağanlığı

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, iki ülke arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözülmesinin hem Türkiye hem de Rusya arasında önemli sonuçlar doğuracağını belirtti. Yeniay, "İnşaat sektörüne baktığımızda Ramazan Bayramı ve yaz mevsimi sebebiyle yaşanan durağanlığın eylül ayında telafi edileceğine inanıyorum. Rusya bilindiği üzere çarpanı büyük bir ülke. Krizin yumuşatılması Rusya ve diğer ülkeleri de olumlu şekilde etkileyecektir. 2016'nın ilk aylarından bu yana yaşanan kaybın önemli bir kısmının telafi edileceğini düşünüyorum" diye konuştu. Yeniay, "Bir yıldır beklenen sıçramayı hatta mortgage öncesinde inşaat sektöründe var olan '2007 ruhu'nu 2016'nın son çeyreği ve 2017'nin başında yakalayacağımıza inanıyorum. Rusya ile gelinen son nokta sadece gayrimenkul yatırımcısına değil diğer alanlardaki yatırımcılara da olumlu şekilde yansıyacaktır"...