18 / 05 / 2024

İnşaat sektörünün gelişmesinden hangi sektörler etkileniyor

İnşaat sektörünün gelişmesinden hangi sektörler etkileniyor

Konut satışlarında ekim ayında başlayan artış, tüm inşaat sektöründeki canlanmanın habercisi. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarıyla coşan sektör 200'e yakın alt sanayi için sürükleyici olacak.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektöründe teknolojik gelişme!

İnşaat sektörünün en önemli teknolojik gelişimlerinden biri olan BIM’in, artık Türkiye’de de sistemli bir şekilde kullanılmasının önü açıldı.

İnşaat Sektöründe Çevik Dönüşüm Projesi başladı!

İnşaat sektöründeki verimsizliğe çözüm için yola çıkan IPYD üyeleri; Y. Mimar Demet Demirer’in liderliğinde “İnşaat Sektöründe Çevik Dönüşüm Projesi”ni geliştirdiler.

Mesa, teknolojisi ve deneyimiyle inşaat sektörünü geliştiriyor!

İnşaat sektörünün güçlü bir markası olarak tanınan MESA, 48 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Konut içinde iletişim için gelişmiş teknolojiyi kullanıyor, diğer akıllı ev teknolojileri için de ideal alt yapıyı sunuyoruz." diyor.

İnşaat sektörünün önü açık!

Türkiye'de nitelikli konuta olan ihtiyaçla inşaat sektörünün son 15 yılda önemli gelişim gösterdiğini belirten Süleyman Çetinsaya, "Türkiye'nin ve inşaat sektörünün önünü oldukça açık görüyorum. Sektördeki yatırımlarımız da bu güvenimizin önemli bir göstergesi" dedi.

Teknoloji inşaat sektörünü geliştirdi!

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Murat Bayrak'ı ziyaret etti. Ziyarette inşaat sektörünün son durumu hakkında açıklamalar yapıldı.

Güven, inşaat sektörünün olmazsa olmazı!

OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, nşaat sektöründeki gelişmelerin projeleri olduğu kadar sektörü de büyüttüğünü söyledi. Pala “Güven, inşaat sektörü için olmazsa olmaz'' diye konuştu.

İnşaat sektöründeki akış ekonomiyi olumlu etkileyecek!

Ekonomide 2017’nin ikinci yarısında toparlanma ivmesi yakalanabileceğini değerlendiren TMB Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektöründe de gelişmelerin genel ekonomik akış ile uyumlu seyredeceği öngörüsünde bulundu.

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

Türkiye-Ukrayna ilişkisi inşaat sektörünü etkileyecek!

Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Türkiye'nin Ukrayna ile ilişkilerinin de önünü açabileceğini söyledi. Çetin '' İnşaat sektöründe çalışanların ülkeye gidiş gelişleri de rahatlayacak'' dedi.

Batman'da hava mania sorunu inşaat sektörünü engelliyor!

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

İnşaat sektörünün gelişmesinden hangi sektörler etkileniyor Haberi

İnşaat sektörünün gelişmesinden hangi sektörler etkileniyor

İKİ seçim arasında inşaat sektörü adeta beklemeye geçmişti. TL'nin de gerilemesiyle birlikte konut ve ticari gayrimenkulde talep ertelenmişti; ta ki 1 Kasım seçimleri sonrasına kadar. Sandıktan çıkan 'tek parti' iktidarı ile birlikte inşaat sektörü yeniden şahlandı. Büyümede inşaat sektörünü lokomotif yapan AK Parti iktidarı, yeni dönemde de inşaatın sürükleyici özelliğinden yararlanmaya devam edecek gibi görünüyor. 


İnşaat sektöründeki hareketlenmenin en önemli göstergesi konut satışları. Eylül ayında adeta çakılan konut satışları, ekim ayında tekrar yükselişe geçti. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.8 oranında artarak 104 bin 98 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 468 ile en yüksek paya (yüzde 17.7) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 11...