08 / 05 / 2024

İnşaat tamamlama süresi

İnşaat tamamlama süresi

Halen 36 ay olan inşaat bitirme süresi, 48 aya kadar çıkarılacak. İNDER Başkanı Durbakayım, “Bu adım sektörü rahatlatır” diye açıklama yaptı. 

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

EYT'lilere flaş kolaylık: Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor! Hemen bu son dakika detayına bakın!

EYT'lilere flaş kolaylık... Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor... Hemen bu son dakika detayına bakın...

TMO'dan çiftçilere müjde! Prim desteği süresi uzatıldı! Buğday, arpa fiyatları bugün kaç TL? 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı bazı şehirlerdeki buğday ve arpa üreticilerinin, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) tarafından sağlanan alım primi desteğinden faydalanma süresi uzatıldı. Peki buğday ve arpa fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte 1 Eylül 2022 buğday ve arpa fiyat listesi...

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

KDV istisnasının ayrıntıları açıklandı! Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı!

Teşvik belgesi kapsamındaki bazı yatırımlara ilişkin KDV istisnasının ayrıntıları belli oldu. Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı. İşte detaylar...

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

Rönesans İnşaat'ın Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Rönesans İnşaat’ın Hollanda'daki Schiphol Havalimanı projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Rönesans, Hollanda’daki projeyi bitiremedi Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi' başlıklı yazısı...

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 5 yıl uzatılması için alınan Olağan Genel Kurul toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi. 

İnşaat tamamlama süresi Haberi

İnşaat tamamlama süresi

İnşaat sektöründe yaşanacak olası daralmadan tüketiciyi korumak için harekete geçen hükümet, belirli kriterler çerçevesinde inşaat bitirme süresini 48 aya uzatmak için çalışmalar yapmaya başladı. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre hem inşaatçıyı rahatlatmayı hem de tüketiciyi korumayı amaçlayan çalışmanın ilk adımını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı attı. Geçen yıl ağustos ayında inşaat sektörü temsilcilerinin bu yönde taleplerini alan bakanlık, gerekli düzenlemeleri yaparak konuyu asıl muhatabı olan Ticaret Bakanlığı'na sevk etti.

YÖNETMELİK MECLİS'TE

Ticaret Bakanlığı da talepleri ve piyasa koşullarını dikkate alarak hazırladığı kanun tasarısını Meclis'e sundu. Buna göre, inşaat alanı 10 bin metrekarenin altında olan inşaatlar için bitirme süresi 30, 10 ila 15 bin metrekare arasındakiler için 36, 15 ila 20 bin arası için 42, 20 bin metrekarenin üzerindekilerde yapı ruhsatının alınmasından itibaren...