07 / 05 / 2024

inşaat tamamlanma sigortası

inşaat tamamlanma sigortası

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel Sigorta şirketlerinin inşaat tamamlanma sigortasına hazır olup olmadığını anlatan bir makale kaleme aldı. Sigorta şirketleri inşaat tamamlanma sigortasına hazır mı?

Dudullu- Bostancı Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

2022 yılında hizmete girmesi planlanan Dudullu- Bostancı metro hattının inşaatında tamamlanma oranı yüzde 75 oldu.

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

Bartın Adliyesi'ndeki inşaat çalışmaları mecliste!

Bartın Adliyesindeki inşaat çalışmalarının tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bankoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci TBMM'de!

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci ve tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın Adliyesi'ndeki inşaat çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Bartın Adliyesindeki inşaat çalışmalarının tamamlanma tarihi meclis gündeminde konu oldu. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, çalışmaların ne zaman tamamlanacağını sordu..

'Acemi inşaat şirketlerini devlet yönetsin' önerisi!

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Meclis gündeminde konuşulan inşaat tamamlama sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorunlu inşaat tamamlama sigortasına sektör ne kadar hazır?

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, mecliste görüşmeleri devam eden zorunlu inşaat tamamlama sigortası kapsamında değerlendirmeler yaptı. 

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatının tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesinde hazırladı..

İşte Emlak Konut'un inşaatı devam eden 37 projesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ile hayata geçirilen 37 projede inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı projelerin inşaatı yeni başladı, bazı projeler ise tamamlanma aşamasında. İşte projelerin son durumu...

Kefalet sigortasına en çok talep inşaat sektöründen!

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

inşaat tamamlanma sigortası Haberi

inşaat tamamlanma sigortası

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel Sigorta şirketlerinin inşaat tamamlanma sigortasına hazır olup olmadığını anlatan bir makale kaleme aldı.


Bildiğiniz gibi yeni Tüketici Kanunu yürürlüğe girdi ve bu kanun gayrimenkul satışları, özellikle de maketten satış adıyla bilinen ön ödemeli satışları düzenleyen hükümler içeriyor. Bunların içerisinde belki de en önemlisi konut alıcılarına bir tür garanti sağladığı şeklinde yorumlanan “Tamamlanma Sigortası” düzenlemesi. Bu madde uyarınca ruhsat alınmış olması kaydıyla konut projelerinin ön ödemeli yani maketten satışı mümkün ancak sigorta şirketleri tarafından müteahhitin tamamlayamaması riskine karşı sigorta ettirilmesi gerekiyor. İlk bakışta olumlu olarak aşgılanabilecek bu maddenin uygulama şekli ise bugüne kadar açıklığa kavuşmadı, zira bu sigortanın bedelini müteahhitler ödeyecek (fiyata yansıtacaklarına kuşku yok tabiki) ancak sigortanın şartları, kapsadığı risk ve tazmin...