03 / 05 / 2024

inşaat teminat modeli

inşaat teminat modeli

Hükümet iş dünyasından gelen öneriyi dikkate aldı. Konutu bitirmeden kaçan müteahhit için 'teminat modeli' uygulaması getiriliyor. İnşaatın temelini atan bankaya belli bir teminat yatıracak. İşi tamamlarsa parayı geri alacak..

Sultangazi Belediyesi'nden büyük fırsat! Arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu ihalenin muhammen bedeli 37 milyon 412 bin TL,  geçici teminat bedeli ise 1 milyon 122 bin 360 TL olarak belirlendi...

İnşaat sektöründe teminat mektubu limitleri düzenlenmeli!

Kamu ihale Kanunu hükümlerine göre inşaat firmaları herhangi bir ihaleye girebilmek için öncelikli olarak ihaleye girecekleri idareye girecekleri ihalenin yapım bedelinin yüzde 3’ünün karşılığı olmak üzere geçici teminat mektubu vermekle yükümlü. Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

Erzurum Yakutiye'de kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Erzurum Yakutiye Muratpaşa'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhalenin teminat bedeli 575 bin TL olarak belirlendi

4 yıldır inşaatı süren yat limanı sayısı TBMM'de!

2016-2019 yılları arasında yap işlet devret modeli ile ihale edilen ve inşaatı devam eden yat limanı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kat karşılığı inşaat yaptıracaklar için adım adım yol haritası!

Son dönemde popüler olan kentsel dönüşüm ile birlikte konutzederin yerini dönüşümzedeler aldı. Kentsel dönüşümde özellikle kat karşılığı inşaat modeli öne çıkıyor. Fakat bu modelde dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var. İşte Kat karşılığı inşaat yaptıracaklar için adım adım yol haritası...

Gaziantep'te YİD modeli inşaat ihalesi 25 Ocak'ta!

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Şehitkamil İlçesi Umut Mahallesi'nde inşaat yapım ve kiralama ii ihale ediyor..

İnşaat teminat ipoteği örneği!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaat teminatı istenebiliyor. İşte inşaat teminat ipoteği örneği!

İnşaat teminat ipoteği fekki!

İnşaat teminat ipoteği, arsa payı karşılığı olarak yapılan inşaatlarda müteahhitin payına düşen bağımsız bölümlerin üzerine konuluyor. Peki, inşaat teminat ipoteği fekki nasıl olur?

İnşaat teminat ipoteği nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde arsa sahibi, müteahhit kişi veya firmadan teminat isteyebiliyor. Söz konusu teminat işlemi; teminat mektubu veya inşaat teminat ipoteği ile sağlanabiliyor.

İsrail inşaat sektörüne Türk modeli!

Türk inşaat şirketi Yılmazlar’ın iş yapma yöntemi, İsrail'in yabancı şirketler için hazırladığı planda örnek model olarak gösterildi.

Kütahya Ilıca Kaplıcaları'nda kira karşılığı inşaat yaptırılacak!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Ilıca Kaplıcaları'nda kira karşılığı yapım modeli ile inşaat yaptıracak. İhalesi bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. İhalesi 17 Mart 2016 Perşembe günü gerçekleşecek.

inşaat teminat modeli Haberi

inşaat teminat modeli

Vatandaşın konut mağduriyetini önlemek için radikal adımlar atmaya hazırlanan hükümet düğmeye bastı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutu bitirmeden kaçan müteahhitlere karşı 'teminat modeli' uygulaması üzerinde çalışıyor. Buna göre inşaatın temelini atan müteahhit yapacağı binanın maliyetinin belli oranı kadar teminat verecek. Bu para bakanlık tarafından belirlenecek bir hesaba yatırılacak. İşi bitirdiğinde ya da büyük oranda tamamladığında bu parayı geri alabilecek. Böylece ev, dükkân alan vatandaşın mağdur olmasının önüne geçilecek. 


ŞARTLI SATIŞ SİSTEMİ 

Sektöre yönelik yaptırımlarla birlikte yatırımları teşvik edecek, finansman kaynaklarını artıracak adımlar da atılacak. Ekonomi yönetimi, Amerika'da kullanılan 'şartlı satış' sistemini de gündemine aldı. Buna göre bankanın bir projeyi finanse etmesi müteahhidin önceden belirlenen oranda satış yapmasına bağlı. Belli oranda satışı yapan müteahhidin piyasa güvenirliliği test edilerek kredi olanakları yüksek tutuluyor. 


GÜVENLİK...