03 / 05 / 2024

İnşaat türleri

İnşaat türleri

İnşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Bina inşaat türleri özelliklerine göre 5'e ayrılıyor. Peki, inşaat türleri nasıl belirlenir?

İnşaat türleri nelerdir?

27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 64 Seri Nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde, inşaat türlerine inşaat metrekare birim maliyetlerine yer veriliyor. Peki, inşaat türleri nelerdir?

İnşaat tipleri sınıflaması!

Yapı Belgeleri kapsamında derlenen bilgilerden üretilen istatistiklerde İnşaat Tipleri Sınıflaması kullanılıyor. Söz konusu inşaat tipleri sınıflaması TÜİK'in yayımladığı Ulusal Adres Veri Tabanı Yapı Belgeleri El Kitabı'nda yer alıyor...

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Kayaoğlu İnşaat'ın acı günü! Faruk Türköz vefat etti!

Kayaoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin değerli danışmanlarından Faruk Türköz vefat etti. Kayaoğlu İnşaat taziye ilanı yayınladı. 

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Mossaıby tarafından kuruldu.

Rönesans İnşaat Türkiye’nin en büyük ilk 10 şirketinden biri oldu! 

RC Rönesans İnşaat, 27 milyar 742 milyon 267 bin TL ciro ile Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı Capital500 araştırmasında 10. sırada oldu...

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

2020 Unicera Fuarı kapılarını açtı!

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğince düzenlenen 2020 Unicera Fuarı kapılarını açtı.

12'nci Uluslararası İnşaat Fuarı kapılarını açtı!

Kazakistan'da Türkiye'den 14 firmanın da katıldığı 12. Uluslararası İnşaat Fuarı "SmartCity 2019" ve "Kaztraffic 2019" başladı.

Masar İnşaat Türkiye pazarına giriyor!

Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan'da çok sayıda proje hayata geçiren Masar İnşaat Türkiye pazarında büyüyecek. Firma, 425 milyon liralık iki konut ve 2 turizm projesine başlayacak.

Sefa İnşaat’ın Kızılay bağışları platin madalya ile ödüllendirildi!

Sefa İnşaat,Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni’nden ödülle döndü. 2018 yılında gerçekleşen ödül töreninden de ödül alan Sefa İnşaat, bu yıl platin madalyaya sahip oldu.

NEF İnşaat Türkiye’nin en değerli 35'inci markası!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” çalışmasının 12’ncisini tamamlandı.  Listede NEF İnşaat 35'inci sırada yer aldı.

İnşaat türleri Haberi

İnşaat türleri

İnşaat türleri nasıl belirlenir?

İnşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Yapı inşaat süreçlerinde inşaatın kalitesine göre, yapılar sınıflara ayrılıyor. Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. 


İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, inşaat türleri nasıl belirlenir?


LÜKS İNŞAAT özellikleri:

Dış duvarlar - Mermer, çini, bakır kaplamalı

Çatı örtüsü - Bakır ve kurşun kaplamalı, ısı yalıtımlı

Tavan - 2'den fazla odası gizli ışıklandırma, ses tecritli asma tavan (sert ağaç, alüminyum, alçı vb.)

İç duvarlar - 2'den fazla odası ısı ve ses yalıtımlı, sert ağaç kaplama.

Taban (döşeme) -  2 den fazla odası...