03 / 05 / 2024

İnşaat ustalarının yevmiyeleri

İnşaat ustalarının yevmiyeleri

Konut üretimi için Türkiye'nin açık inşaat sahasına dönmesi inşaat ustalarına yaradı. Ustaların maaşı ise 8 bin 700 liraya kadar çıktı. İnşaat işçilerinin günlük yevmiyeleri 80 TL'den başlıyor...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Niğde'de inşaat ustaları belge alamıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2017 yılından itibaren inşaat sektörü başta olmak üzere birçok meslekte belgesi olamayanlar çalışamayacak.

Bingöl'de inşaat ustalarına eğitim verilecek!

Bingöl'de inşaat sektöründe çalışan ustalara eğitim verileceği bildirildi. Ücretsiz verilecek söz konusu kursla ilgili yapılan bilgilendirme yapıldı. MYK sınavına girip başarılı olanların sınav ücreti İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek!

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Belgeyi alamayan inşaat ustaları ise 1 Ocak 2017'den itibaren inşaatlarda çalıştırılmayacak

İnşaat ustalarına zorunlu diploma!

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı eğitimlerden geçtikten sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi.

Boya ustalarının mesleki yeterlilik belgesinde son gün 26 Mayıs!

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

Edremit İnşaatçılar Odası 2016'nın ilk toplantısını yaptı!

Edremit İnşaat Ustaları Odası 2016 yılı ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Oda Başkanı Rasim İz toplantısında 2016 yılında Esnaf ve Sanatkârları için neler yapabilir bununla ilgili görüş ve bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı!

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

Arzu Uludağ Elazığ: İnşaat ustalarına gereken önem verilmiyor!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Türkiye’de ustaların ödemede ucuza kaçıldığı için iyi gelir elde edemediğini ve devletin bunu teşvik etmesi gerektiğini söyledi..

İnşaat ustaları yetki belgesi olmadan çalışamayacak!

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların ‘Yetki Belgesi’ olmadan çalışamayacaklarını söyledi..

Van'daki inşaat ustalarına mantolama eğitimi verildi!

İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yaklaşık 250 inşaat ustalarının katıldığı ve iki saat süren seminerde konuşan Bedirhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Demir, amaçlarının doğru dış cephe mantolamayı öğretmek olduğunu söyledi.

İnşaat ustalarının maaşı 8 bin 700 liraya kadar yükseldi!

Konut üretimi için Türkiye'nin açık inşaat sahasına dönmesi inşaat ustalarına yaradı. Ustaların maaşı ise 8 bin 700 liraya kadar çıktı. İnşaat işçilerinin günlük yevmiyeleri 80 TL'den başlıyor...

Kentsel dönüşüm projelerini sertifikalı işçiler inşa edecek!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), kentsel dönüşüm öncesi sektördeki işçilerin mesleki yeterlilik belgesi alması için harekete geçti ve inşaat ustalarını belge almaya davet etti...

İnşaat ustalarının yevmiyeleri Haberi

İnşaat ustalarının yevmiyeleri


Konut üretimi için Türkiye'nin açık inşaat sahasına dönmesi inşaat ustalarına yaradı. Ustaların maaşı ise 8 bin 700 liraya kadar çıktı. İnşaat ustaları kıymete bindi, inşaat sektöründe isim yapmış bir inşaat ustasının aylık ortalama kazancı ise birinci sınıf devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşını solladı. 


Amelelerin yevmiyesi 80 TL Bir biri ardına hayata geçirilen projeler ile inşaat sektöründe yoğun rekabet yaşanırken, inşaatların yapımında çalışan kalifiye elemanlara olan talep de arttı. Kağıt üzerindeki inşaat projelerini fiiliyatta geçiren duvar, demir ve beton usta ve usta başlarının aldığı ücretler son yıllarda artış kaydetti. İnşaat işçilerinin günlük yevmiyeleri 80 TL'den başlayıp, işçinin deneyimine göre 120 TL'ye kadar yükselirken, proje bazmda şirketlerle anlaşan inşaat ustalarının ortalama aylık gelirleri yüksek memur maaşını geçti. Başbakanlık Müsteşarı aylık ortalama...