03 / 05 / 2024

inşaatçılar için iş bulma ve eğitim merkezi melikgazi

inşaatçılar için iş bulma ve eğitim merkezi melikgazi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, derici esnafının Tacettin Veli Mahallesi'nde bulunan bölgeden taşınmasının ardından boşaltılan tesisin Melikgazi İş Bulma ve Eğitim Merkezi olarak hizmete açıldığını söyledi...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İnşaat şantiyelerde işçi alarmı: Konutların teslim tarihi gecikiyor!

Türkiye'deki inşaat şantiyelerinde işçi krizi alarm veriyor. Ülkenin uzun yıllardır büyüme lokomotifi olan inşaat sektöründe istihdam sayıları gün geçtikçe geriliyor. Bu noktada çalışan sayısı 2.5 milyondan 1.8 milyona düştü.

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

Antalya Korkutelili inşaatçılar iş yeri denetiminde!

Antalya Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ülkü, ilçede bulunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

AVM'lerde kiracısı ile dost yatırımcılar için fırsat dönemi!

BMD’nin üyeleri arasında yaptığı ankete göre AVM’lerde neredeyse kapanan kadar yeni mağaza açıldığını belirten Sinan Öncel, "‘Kiracısı ile dost’ yatırımcılar için fırsatlar devam ediyor" dedi.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

Emlakçılar için eğitim şartı getirildi!

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

İnşaatçılar Derneği İzmir için harekete geçti!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında ilde kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanan İnşaatçılar Derneği, önceki gün toplantı düzenledi. 

Moldova'da inşaat ve turizmde Türk yatırımcılar için fırsatlar var!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yaptığı açıklamada, "Türk yatırımcılar için Moldova ve Gagauz Yeri'nde önemli fırsatlar var. Özellikle tarım, inşaat, altyapı, sanayi ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi.

Emlakjet, emlakçılar için Prestige dönemini başlatıyor!

Yeni nesil emlak bulma uygulamalarından Emlakjet, emlakçılar için kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Emlakjet ‘Prestige’ dönemi ile üye emlak danışmanlarının tüm ihtiyaçlarını ve işlerini 360 derece ele alarak danışmanlarına çözüm sunuyor. 

inşaatçılar için iş bulma ve eğitim merkezi melikgazi Haberi

inşaatçılar için iş bulma ve eğitim merkezi melikgazi


Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak inşaat işlerinde çalışanların her zaman yanlarında olduklarını, destek sağladıklarını kaydetti. İnşaatlarda günlük yevmiye ile çalışanlar için böyle anlamlı bir projenin hayata geçirilmesi için iki ay gibi bir süre önce planlamanın yapıldığını anlatan Büyükkılıç, çok kısa bir sürede de tamamlanarak hayata geçirildiğini belirtti. Büyükkılıç, “2006 yılından beri Mimarsinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile proje ortağı olarak birçok inşaat çalışanını sertifikalı ve kalifiyeli eleman yetiştirdik ve iş piyasasında daha rahat iş bulmalarını sağladık. Amacımız sizlerin eğitimli olmanız ve sertifika almanız. Kıraathanelere ve çay ocaklarında, fiziki şartları yetersiz olan ortamlardan sizleri buraya getirerek daha sağlıklı daha huzurlu bir ortamda iş bulmanızı, iş verenlerinde daha kısa sürede aradığı elemanı bulmasına imkan sağladık. Sizin donamlı olmanız eğitimli,...