28 / 04 / 2024

İnşaatçılara havadan drone şartı

İnşaatçılara havadan drone şartı

TOKİ Başkanı Turan, konut yapılacak alanları havadan drone adı verilen cihazlarla incelediklerini anlatarak "Ankara'da oturarak ya da Google'dan bakarak olmuyor. Proje şirketlerinin şartnamelerine de drone şartı getirdik'' dedi.

Altın için yeni senaryo! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak! Bu rakamı gören başını taşlara vuracak

Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Ocak enflasyon verisine çevrildi. Enflasyon öncesi dev kurumdan altın için yeni senaryo geldi! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak!  Bu rakamı gören başını taşlara vuracak.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nın en özel yalısı olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi. Yalının bir kısmının onarıldığı ve çalışmaların yavaş ilerlediği görüldü...

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Türk inşaatçılara Moldova'da yatırım fırsatı!

Summa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, Başkan Erdoğan'a Moldova’da hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Bora, Türk yatırımcıların bölgede 350 milyon dolarlık projeye imza attıklarını söyledi.

Mustafa Alpay Tunay'dan inşaatçılara çağrı!

İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Alpay Tunay, Alanya'da sık sık yaşanan depremlere karşı inşaat sektörü temsilcilerine seslendi. Tunay, depreme karşı inşaatlarda denetimlerin sıklaşması gerektiğini söyledi.

TSK'ya ait askeri kamp alanının Katarlılara satıldığı iddiası Meclis'te!

CHP İzmir Milletvekili Bakan, Seferihisar'ın Özdere'de yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kamp alanının Katarlılara satıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı...

Bayrampaşa Cezaevi kentsel dönüşüm projesi havadan görüntülendi!

İstanbul Bayrampaşa'da, cezaevinin bulunduğu alanda hayata geçirilen 2 bin 200 konutluk kentsel dönüşüm projesi havadan görüntülendi..

Evinpark Kadıköy’de ön satışlara başlandı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe’de hayata geçirilen ‘Evinpark Ada & Tepe’ ve Kadıköy Fikirtepe’de yükselen ‘Evinpark Kadıköy’ projesinde lansman öncesinde 0,88 faiz ve 120 ay vade avantajlarıyla ön satışlara başlandı.

Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor!

Tasarımı dolayısıyla ‘Apple’ın uzay gemisi’ olarak da anılan merkez havadan drone ile görüntülendi. Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor.

Başakşehir'de kaçak yapının önlemi için Drone timi kuruldu!

İnsansız hava aracı Drone uçurma modasına Başakşehir Belediyesi de uydu. Kaçak bina yapımının önlenmesi için Drone timi kuran ekipler, havalimanına yakınlığı ile tepki topladı.

The Big 5 Show Yapı İnşaat Fuarı kapılarını açtı!

Sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan The Big 5 Show Yapı İnşaat Fuarı Dubai'de kapılarını açtı. Yapı malzemesi tedarikçisi ve yüklenici olarak son 10 yılda Körfez bölgesinde önemli başarılara imza atan Türkiye fuarın gözdesi oldu.

Yabancıya konut satışındaki değişiklik inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

İnşaatçılara havadan drone şartı Haberi

İnşaatçılara havadan drone şartı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin çalışmalarında drone olarak bilinen ve genel adı multikopter olan araçları kullandıklarını belirterek konut yapılacak alanları havadan incelediklerini söyledi.  Turan, idarenin konut projelerini yaparken teknolojik imkânlardan da yararlandığını belirterek TOKİ'ye ait 2 adet multikopter olduğunu, tüm projelerde bunları kullandıklarını söyledi. 


Turan, mimari çalışan ofisler ile proje şirketlerinden de multikopter çekimi istediklerini aktarırken, "Ankara'da ya da İstanbul'da oturarak olmuyor. Google'dan bakmakla da olmuyor.  Bize proje getirirken bu çekimi istiyoruz. Proje şirketlerinin şartnamelerine drone şartı getirdik.  Görmeden karar vermiyoruz. O projenin çevreyle etkileşimini, arazideki konumunu görmek lazım.  Şehirle uyumu nedir, dağla uyumu nedir? Bütün projelerimizde bu sistemi oturttuk" dedi. Turan, bir projenin çevresiyle uyumunun siluete yansımasının önemli olduğunu kaydederek "Projemizin o şehre ne katacağını ve ne götüreceğini en...