05 / 05 / 2024

inşaatçılara sigorta zorunluluğu

inşaatçılara sigorta zorunluluğu

Hürriyet gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Noyan Doğan, bugün ki köşe yazısında inşaatçıların 30 ve üzeri konut projelerine bina tamamlama sigortası yaptırması, bu uygulamanın nasıl gerçekleşeceği bilgilerine yer verdi.

İnşaat demir fiyatları resmen uçtu! 1 ton demir fiyatı rekor kırdı! 30 Kasım 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Bu zam artışları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor. Gelen zamlarla birlikte 1 ton demir fiyatı rekor kırdı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç TL? 30 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen uçtu! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Kasım 2022 fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları inşaat sektörünü zam haberleri ile sallamaya devam ediyor. Demir fiyatlarına art artda zam gelmeye başladı. Gelen zamlarla birlikte  demir fiyatları resmen uçtu. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 24 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Yüksek İnşaat Mühendisi Turan Uğur vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1964 mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi Turan Uğur hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

İnşaat sektörüne müjde! Garantörlüğün kapsamı genişliyor!

Otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi büyük altyapı ihalelerini kazanan ama bankalardan kredi alamayan inşaatçılara müjde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihaleyi alan şirketin borcuna kefil olacak.

TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliği iptal edildi!

Danıştay 6. Dairesi tarafından TOGO Kuleleri inşaatının yer aldığı parselde üzerindeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin kararı onadı.

İnşaat sektörü Temmuz'u iyi kapattı!

“Hazır Beton Endeksi” 2020 Temmuz Ayı Raporu açıklandı. Temmuz ayında inşaat faaliyetleri olumlu geçti. 

Lübnan'da inşaat malzemesi ihtiyacı var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Lübnan'da çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik" dedi...

Irak'tan Güney Kore'ye dönen inşaat işçilerinin testleri pozitif çıktı!

Güney Kore sağlık yetkilileri yaptıkları açıklamada yeni vaka tanısı konanlar arasında 20 kişinin Irak’tan dönen inşaat işçileri olduğu bildirildi.

Türk inşaat firmaları Libya'da zarara uğramadı!

MÜSİAD Libya Temsilcisi Murtaza Karanfil, Türk firmaların Libya'da bulunan iç karışıklık nedeniyle inşaat sektörü dışında zarara uğradığını anlattı.

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği bültende en fazla kredi kullanılan sektörün inşaat sektörü olduğu belirtildi...

Uşak'ta bir inşaat işçisi evinde öldürüldü!

Uşak'ta inşaat işçisi Resul Arslan, yaşadığı evde tabancayla öldürüldü, 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kireçli Tüneli inşaatının aşaması TBMM'de!

Kireçli Tüneli inşaatının bulunduğu aşama ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

inşaatçılara sigorta zorunluluğu Haberi

inşaatçılara sigorta zorunluluğu

İnşaat şirketleri, satışa başlamadan konut sayısı 30 ve üzeri projeleri için bina tamamlama sigortası yaptıracak. İflas durumunda tüketicinin konuta ödediği tüm bedeli sigorta karşılayacak ya da sigorta şirketi inşaatı tamamlayarak, tüketiciye konutunu teslim edecek.


Maketten konut satışı olarak da bilinen ön ödemeli konut satışında sigorta zorunluluğu başladı. Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan, 'bina tamamlama sigortası'nın detayları, geçen hafta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikle netleşti. Konunun detayına girmeden önce ön bilgi vereyim. Geçtiğimiz yıllarda mali sıkıntıya düşen bazı inşaat şirketleri arka arkaya iflas etmiş, binlerce kişi de mağdur olmuştu. Bu durum, maketten konut satın almanın risklerini

gündeme getirmişti ki, geçmişte konut sektörünü, maketten satış finanse eder hale gelmişti. Hoş, bugünde durumun farklı olduğu söylenemez.


Gerek büyük şehirlerde gerekse de Anadolu'da konutzedelerin sayısı...