27 / 04 / 2024

inşaatı devam eden daireler kredi verilir mi

inşaatı devam eden daireler kredi verilir mi

Kredi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsunuz, ancak satın alacağınız dairenin inşaatı devam ediyor. Bu durumda kredi alabilir miyim diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İnşaatı devam eden konutlara kredi verilir mi?

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Adana Seyhan'da inşaat kazası: 1 ölü!

Adana’nın Seyhan ilçesinde, inşaatta çalışan 65 yaşındaki Mehmet Kapukaya (65), inşaatı devam eden apartmanın sekizinci katından zemine düştü. Kapukaya hayatını kaybetti.

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ordu Korgan Sanayi Sitesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Ordu Korgan'daki projeler hakkında bilgi veren Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, inşaatı devam eden Korgan Sanayi Sitesi'nde çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. 

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, inşaatı devam eden Ataşehir Modern projesi hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ'ın inşaatı devam eden 6 projesi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, KİPTAŞ'ın devam eden projelerine ilişkin bilgi paylaştı. Geçmiş dönemlerde devralınan 4 proje ve yeni dönemde temeli atılan 2 sosyal konut projesinin inşaatlarındaki ilerlemeleri paylaşan Kurt, "İşlerimizle gündemde olacağız" dedi...

Tarsus Cumhuriyet Konutları inşaatında son durum ne?

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, inşaatı devam eden Cumhuriyet Konutları'nın hak sahipleriyle bir araya geldi. Bozdoğan konutlarının inşaatı hakkında hak sahiplerine bilgi verdi. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında inceleme yaptı. 

Turgutreis Yaşam Merkezi inşaatında sona gelindi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi’nde inşaatı devam eden Turgutreis Yaşam Merkezi'nin yüzde 75'i tamamlandı.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KKTC Acil Durum Hastanesi inşaatında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) inşaatı devam eden KKTC Acil Durum Hastanesi'ni ziyaret etti.

inşaatı devam eden daireler kredi verilir mi Haberi

inşaatı devam eden daireler kredi verilir mi

İnşaatı devam eden konutlara kredi verilir mi?

İnşaatı devam eden her konuta her banka kredi vermiyor. Dairenin hangi projeye ait olduğu, banka ile aralarında bir anlaşma bulunup bulunulmadığı, söz konusu projenin inşaat durumu gibi hususlar kredi verme konusunda belirleyici oluyor.


İnşaatı devam eden konutlara bankaların kredi verilebilmesi için eğer banka ile aralarında bir anlaşma yoksa normal şartlarda inşaatın en az yüzde 70 ile 80 oranında tamamlanmış olması isteniyor. 


Bunun yanı sıra kimi bankalar, kredi kuruluşları bazı projelerle özel anlaşma sağlayarak inşaat başlamadan bile kredi verebiliyor.


Bu nedenle satın almayı planladığınız konutun inşaat durumu ile anlaşmalı bir kredi kuruluşu olup olmadığını araştırmanız, faydalı olacaktır.



Işıl Seren...