05 / 05 / 2024

İnşaatın patronlarından koalisyon açıklaması

İnşaatın patronlarından koalisyon açıklaması

7 Haziran seçimlerini değerlendiren inşaat dünyasının önde gelen isimleri ‘ durmak yok, üretime devam’ mesajı verdi. Patronlar, siyasi takvimin uzlaşma yönü ağır basan bir hükümet kurulmasıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Altın fiyatları resmen çakıldı! 6 ayın ardından bir ilk! 4 Ekim Çarşamba canlı altın fiyatları

Altının ons fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 1821 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları 6 ayın ardından ilk kez bu seviyenin altına gerilerken, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? sorusu merak ediliyor.

Akaryakıtta dev zammın ardından büyük müjde! Resmen açıklandı! Kuyruklar oluşturacak!

Yakın zamanda akaryakıta gelen tarihi zammın ardından araç sahiplerine güzel bir haber verildi. İş Bankası, Maximum Kart müşterilerinin akaryakıt harcamalarına 110 TL hediye edeceğini duyurdu.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Ünlü ekonomist altını tahtından edecek o aracı resmen açıkladı, herkesi şaşırttı! 

Ünlü ekonomist altını tahtından edecek o aracı resmen açıkladı, herkesi şaşırttı... Hemen siz de bakın...

Doların yarından sonra ne kadar olacağı belli oldu! Geri sayım başladı! Elinde 1 doları bile olanlar şimdiden hazır olun

Doların yarından sonra ne kadar olacağı belli oldu! Geri sayım başladı! Elinde 1 doları bile olanlar şimdiden hazır olun...

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Pazartesi günü ABD merkezli Micron Technology, Çin'in bellek yongalarının yerel endüstrilere satışını yasaklamasının ardından, düşük tek haneliden yüksek tek haneli yüzdeye gelirde bir darbe olacağını tahmin ediyor.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

İnşaatın patronlarından koalisyon açıklaması Haberi

İnşaatın patronlarından koalisyon açıklaması

Sektör temsilcilerine göre, eğer koalisyon kurulur ve doğru yönetilirse var olan istikrar sürdürülebilir.Gayrimenkul sektöründe yaz dönemine girilirken, konut almayı düşünen vatandaşlar kararsızlık içinde. Her biri milyon dolarlarla ölçülen markalı projeler üreten şirketlerin yöneticileri ise hükümet kurma çalışmalarının konut talebinde ertelemeye yol açacağına dikkat çekerek, ’’Koalisyon ihtimalinin ortaya çıkması nedeniyle sıcak satışa dayalı süreçte aksamalar olacaktır. Buna rağmen daha önceki planlarımıza göre üretimlerimize devam edeceğiz. Ramazan Bayramına kadar herşey netleşmiş olmalı’’ mesajı verdi.




Yabancılar şanslı


2015 yılının başında yaşanan yüksek satış rakamlarının yılın üçüncü çeyreğine kadar yakalanmasının zor olduğuna işaret eden patronlar, durgunluğun yaz dönemine denk gelmesiyle satışların seyrinin değişmeyeceğini ancak döviz kurunun artması nedeniyle yabancı yatırımcı için alım fırsatının doğacağını dile getiriyor. Bunun sağlanması için de istikrarlı bir hükümet modeli üzerinde...