17 / 05 / 2024

İnşaatlar için risk değerlendirmesi örneği

İnşaatlar için risk değerlendirmesi örneği

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. İşte inşaatlar için risk analizi örneği...

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Fay Yasası için geri sayım başladı: Kat sınırlaması gelecek!

2020'de çalışmalarına başlanan Fay Yasası'nda sona gelindi. Bu ayın ortalarında bakanlığa teslim edilmesi planlanan taslak metnin İzmir'de açıklanması bekleniyor. İnşaatlar için standartlar getirilecekken, fay hatlarının geçtiği bölgelerde yapılacak yapılar için kar sınırlaması gündemde.

Bursa'da inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında Bursa'da ''İmar planlarının iptaliyle duran inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü''nü kaleme aldı.

Orhangazi'de okul dönüşümleri için yeni dosya hazırlanıyor!

Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, okul dönüşümleri için yeni bir çalışma başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir dönüşüm raporu hazırlığına başladı.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

Bayer, Monsanto'yu satın almak için teklifte bulundu!

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Batman 1472 konutlarının ismi için anket yapılacak!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerindeki 1472 konut alanının ismi için Batman Emekliler Derneği, anket çalışması yapacak.

Kadıköy'de doğru kentsel dönüşüm için fırsat devam ediyor!

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

Sağlıklı dönüşüm için kaliteli beton kullanılmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, kentsel dönüşüm çerçevesinde müteahhitlerle büyük bir anlaşma yaptıkların söyledi. Vardar, sağlıklı bir dönüşüm için kaliteli beton kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm için herkesin çaba göstermesi gerekir!

Altınörs: "Kentsel dönüşüm için başta belediyemiz olmak üzere tüm resmi dairelerimizin, ev sahiplerimizin ve müteahhitlerimizin çaba göstermesi gerekmektedir." dedi.

TOKİ, Antalya Serik İlçesi'nde dönüşüm için ihaleye çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin en lüks otellerinin, en iyi golf tesislerinin, futbol antrenman sahalarının bulunduğu Belek, Kadriye gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Serik İlçesi'nde kentsel dönüşüm için ihaleye çıktı.

İnşaatlar için risk değerlendirmesi örneği Haberi

İnşaatlar için risk değerlendirmesi örneği

İnşaatlar için risk analizi örneği!

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riskilerin belirlenmesi ve bu riskler için alınması gereken önlemlerin detaylı bir şekilde risk analizinde yer alması gerekiyor.


Şantiye Güvenliği Faaliyeti 

Tehkile: Üçüncü şahısların sahaya izinsiz girişi

Risk: İş kazalarına maruz kalınması

Olasılık: 4

Şiddet: 4

Risk: 16

Öncelik Sırası: 2

Önlem: 

1) Ziyaretçi prosedürünün hazırlanması ve uygulanması

2) Ziyaretçilere baret verilmesi ve gereken durumlarda nezaretçi sağlanması

3) Ani müdehaleler için güvenlik personelininde baret ve reflektörlü yeleğinin olması gerekmektedir.


Durum: Göreve yeni başlayan güvenlik firması ile girişler kayıt altına alınmaya başlandı. Ayrıca güvenlik tarafından tutanak tutulmaktadır.


Sorumlu: İSG Uzmanları


Tehkile:  Üçüncü şahısların sahaya izinsiz girişi

Risk:  Kişisel koruyucuların bulunmaması

Olasılık: 4 

Şiddet: 4

Risk: 16

Öncelik Sırası: 2

Önlem: Güvenlik birimi tarafından güvenlik önlemlerini almamış kişilerin uyarılması ve dışarı çıkartılması


Durum: Güvenlik personeline Kişisel Koruyucu ve donanımsız şantiye...