26 / 05 / 2024

inşaatlara tebliğ

inşaatlara tebliğ

Dış Ticaret Müsteşarlığının, Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ bugünkü 31706 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Özellikle kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan bina tamamlama sorunu konut sahiplerini mağdur ediyor. Sigorta firmaları bina tamamlama sigortası ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

inşaatlara tebliğ Haberi

inşaatlara tebliğ

Tebliğle, yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlikhizmetleri kapsamında yapılacak kesin ve geçici ihracat ile kesin ithalat işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi. Tebliğe göre, yurt dışında üstlenilen inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi işlerle ilgili her türlü makine, teçhizat ve ekipmanın geçici ihracatına ilişkin başvurular ile üstlenilen projede kullanılacak inşaat malzemeleri ve işçilerin ihtiyacı olan tüketim maddelerinin geçici ve kesin ihracatına ilişkin başvurular, belirtilen belgelerle Dış Ticaret Müsteşarlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğüne yapılacak. Söz konusu belgelerde başvuru tarihi sonrasında herhangi bir değişiklik olması durumunda firma, değişiklikleri ilgili belgelerle 1 ay içerisinde söz konusu Genel Müdürlüğe bildirecek. Nihai kullanım amacıyla...