03 / 05 / 2024

İnşaatlarda çelik iskele

İnşaatlarda çelik iskele

İnşaatların dış cephelerinde gerçekleştirilen yapım işleri için kullanılan ahşap, çelik, alüminyum alaşım ön yapımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin usul ve esasları düzenlenmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma başlattı.

İnşaatlarda ahşap iskele dönemi bitiyor!

Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı. İnşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olması zorunlu hale getiriliyor...

Çok katlı binalardan kaçanlar çelik ev alıyor! Çelik evlere talep gittikçe yükseliyor!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, vatandaşın çok katlı evlerden kaçtığını ve çelik evleri tercih ettiğini açıkladı.

Yüksek kiralar prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdı!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada yüksek kiraların prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdığını söyledi.

Arçelik’ten yeni ürün! YM 9242 probiyotik yoğurt makinesinin fiyatı açıklandı!

Arçelik, evinde yoğurt yapmak isteyenler için yoğurt makinesini üretti. Büyük ses getiren bu ürün Arçelik’in resmi internet sitesinde tanıtıldı.

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Gamza Kaçmaz tarafından kuruldu.

Arçelik'in en çok tercih edilen buzdolabı indirime girdi! 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik’in Oliz’e özel indirim fırsatını kaçırmayın... Arçelik'in en çok satan buzdolabı modeli 570475 MB, indirime girdi. Kampanya 15 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Peki, Arçelik 570475 MB, kaç litre? İşte detaylar...

108 MP kameralı Samsung Galaxy A73'e indirim! 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

Arçelik, Samsung'un en popüler akıllı telefonlarından Samsung Galaxy A73'ü indirimli satışa sundu. Bu fırsatı kaçırmayın! Peki Samsung Galaxy A73'ün Arçelik'te fiyatı ne kadar? İşte 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

108 MP kameralı Samsung Galaxy A73 Arçelik'ten 750 TL indirim! 14 Ekim 2022 fiyat listesi...    

Arçelik, Samsung'un en popüler akıllı telefonlarından Samsung Galaxy A73'te 750 TL indirim yaptı. Bu fırsatı kaçırmayın ve hemen deneyin. Peki Samsung Galaxy A73'ün Arçelik'teki fiyatı nedir? İşte 14 Ekim 2022 tarihi itibariyle fiyat listesi…

Ayın ürünü Arçelik buzdolapları ne kadar? İşte Arçelik 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kaliteli beyaz eşyanın adresi Arçelik’te ayın ürünü buzdolapları ne kadar? İşte Arçelik 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Ayın ürünü Arçelik beyaz eşyalarında fiyatlar ne kadar? Arçelik 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Arçelik 10120 M çamaşır makinesi Eylül ayının ürünü seçilmiş oldu. Çok sevilen beyaz eşya markası Arçelik’in bulaşık makinesinin özellikleri saymakla bitmiyor. Sizde Arçelik çamaşır makinelerinin fiyatlarını merak ediyorsanız, haberimiz sizin için. İşte, Arçelik 26 Eylül 2022 fiyat listesi.. 

Yunus Özdemir İnşaat Çelik Kapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yunus Özdemir İnşaat Çelik Kapı Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Yunus Özdemir tarafından kuruldu.

Cesan Gemi İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cesan Gemi İnşaat Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Atacan Aslan tarafından kuruldu.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

İnşaatlarda çelik iskele Haberi

İnşaatlarda çelik iskele

İnşaatlarda belli bir yükseklikten sonra çelik iskele kullanılacak. Yola bakan cepheler levha, branda ya da çuval perde ile kapatılacak.


Bina inşaatlarının dış cephelerinde gerçekleştirilen yapım işleri için kullanılan ahşap, çelik, alüminyum alaşım ön yapımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin usul ve esasları düzenlenmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma başlattı.

Bakanlık dış cephe iş iskelelerine ait hesap, proje ve detayların yapı ruhsatı ve eki sayılmaması nedeniyle izleme ve denetim alanında boşluklar olduğunu tespit etti. Bina inşaatlarının dış cephelerinde kullanılacak ahşap, çelik, alüminyum alaşım Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Dış Cephe İş İskelelerinin; projeler ve birleşim detayları ilgili proje müellifince hazırlanacak.

Hesap, proje ve detayların yapı ruhsatının verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde statik proje eki olarak ruhsat vermeye yetkili idareye teslim...