03 / 05 / 2024

İnşaatlarda izolasyon

İnşaatlarda izolasyon

Kentsel dönüşüm, yeni konut projeleri ve zorunlu hale getirilen izolasyon-yalıtım uygulamaları konusunda Hilti Türkiye'nin Genel Müdürü Mehmetçik Kalay ile yapılan röportaj, Para Dergisi Emlak Editörü Ersan Çıplak'ın yazısında yer alıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda yüksek dayanım sınıfında betonlar kullanılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 2019'da yürürlüğe alınan yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası incelendiğinde nüfusun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek yerlerde yaşamakta olduğuna ve Türkiye’deki 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

Bartın ve Zonguldak'ta öğrenci yurdu inşaatları tamamlandı!

Toksözler Petrol ve İnşaat Genel Müdürü Sefa Toksöz, “2018’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun ihalelerini kazanarak Bartın ve Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki öğrenci yurdu projelerini üstlendik. Pandemi sürecinde yaşadığımız zorluklara rağmen, kamu yararı gözeterek inşaatlarda sona geldik” dedi. 

İnşaat şantiyelerinden Avrupa şampiyonluğuna!

İnşaatlarda çalışan Ahmet Ertekin'in yolculuğu Avrupa Şampiyonluğuna kadar uzandı. Ahmet inşaatta her işi bir kas hareketine dönüştürdü ve hedefina hızla ulaştı.

Ev satın alırken kriterler değişiyor!

Koronavirüsle dünyada milyonlarca insan sosyal izolasyon ve karantina tedbirleri kapsamında uzunca bir süre evlerine kapandı. Bu süreçte balkon, bahçe, teras ve çalışma odası gibi evdeki yaşam alanlarının önemi bir kez daha  ortaya çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor. Belediyelerin ruhsat verirken dikkatli olması, zemin etüdü yapılması önem arz ediyor" dedi...

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

İnşaatlarda diplomasını kullandıran mühendislere ağır cezalar verilecek!

Diplomasını kiralayanlar yani imzacılar; inşaat firmasının eleman açığını kapatıyor, işi bilmeyene güzellik merkezi bile açtırıyor. Sosyal medyaya kadar her yere ilan veren imzacılar için ağır ceza yaptırımları uygulanacak...

İsmail Ediz harçlığını çıkarmak için inşaatta çalışıyor! 

Manisa Futbol Kulübü U-14 takımı sporcularından İsmail Ediz harçlığını çıkarmak için babasının yanında inşaatlarda çalışıyor. 

İnşaatlarda izolasyon Haberi

İnşaatlarda izolasyon

Kentsel dönüşüm, yeni konut projeleri ve zorunlu hale getirilen izolasyon-yalıtım uygulamaları sayesinde inşaat sektörü hızla büyüyor. Konuta yönelik talep azalmıyor tam tersine sürekli artıyor. 


İşte, bu talebe yetişmek isteyen firmalar adeta zamanla yarışıyor. Bu noktada tedarikçi firmalar yenilikçi ürün ve teknolojileriyle inşaatçıların imdadına yetişiyor. Hilti’de bunlardan biri...


ÖDÜLLÜ ÜRÜNLER


Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, “El aletlerinin iş güvenliği açısından ileri teknolojik şartlara uyumlu, ergonomik ve çalışanların kendi inisiyatifine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması gerekiyor. Biz bu kriterlere uygun ürünler geliştiriyoruz” diyor. Şirketin sekiz ürün kategorisi var. Kırıcı grubu ve yangın durdurucu esnek tuğla gibi ürünlerde pazar lideri. Kullanıma hazır, genleşme esaslı yangın durdurucu esnek tuğla, dört saate kadar yangın dayanımı sağlıyor.


Aynı zamanda duman ve akustik yalıtımı sağlayarak...