19 / 05 / 2024

İnşaatlarda ölüm sebebi

İnşaatlarda ölüm sebebi

7 Eylül itibarıyla 2014'te iş kazalarında bin 272 işçi yaşamını yitirdi. Bu ölümlerin sektörel dağılımında Soma faciasının etkisi ile madencilik sektörü 336 ölümle ilk sırada yer alırken, inşaat 272 ölüm ile ikinci oldu...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yarın hizmete alınacağını açıkladı.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Depremde hayatını kaybedenlere ölüm aylığı bağlanacak!

Depremde vefat eden vatandaşların ailelerine ölüm aylığı bağlanıyor. Hayatını kaybeden, aktif çalışan ise bin 800 gün prim koşulu aranıyor. 4A'lı çalışanlarda ise beş senelik sigortalılık ve 900 gün prim koşulunun gerçekleşmesi gerekiyor.

Ölüm aylığı nasıl alınır? Ölüm aylığı kimlere bağlanır?

Ölüm aylığı nasıl alınır? Ölüm aylığı kimlere bağlanır? sorularına dair detaylar araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!

Peker Holding 2021 yılını atılım yılı ilan etti!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker yaptığı açıklamada, “GYO’ların yurtdışı yatırımlarıyla ilgili son SPK tebliği bizim gibi şirketlere büyük bir moral verdi. Bu kapsamda 2021 bizim için atılım yılı olacak” dedi.

Konya Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak Konya Şehir Hastanesi, 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere 1250 yatakla hizmet verecek.

Levent Camisinin temeli bugün atılıyor!

Levent Camisi'nin temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Çatalca kesimi yarın açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kınalı-Odayeri kesimi yarın 15:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Emlak Katılım Bankası'nın Ankara Şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankasının (EmlakKatılım) Ankara şubesi gerçekleştirilen törenle açıldı. EmlakKatılım'ın sene sonunda 40 şubeye ulaşması ve yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

İstanbul- İzmir otoyolu bugün açılıyor! 

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate düşürecek otoyolun 192 kilometrelik son bölümü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Türk ekonomisi Emlak Bank'ın 'Katılımı' ile ivme kazanacak!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, ülkenin en genç katılım bankası olarak tarih sahnesine yeniden çıkıyor. Türkiye Emlak Katılım Bankası,18 yılın ardından tekrar faaliyetlerine başlayacak...

İstanbul'un 5 büyük millet bahçesi bugün açılıyor!

Türkiye'nin ilk millet bahçeleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek törende halkın hizmetine açılacak. Açılış töreni saat 14:30'da düzenlenecek.

İnşaatlarda ölüm sebebi Haberi

İnşaatlarda ölüm sebebi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin iş kazaları üzerine yaptığı son araştırma, inşaat sektöründeki tehlikeyi gözler önüne serdi.


Rapora göre, 7 Eylül itibarıyla 2014'te iş kazalarında bin 272 işçi yaşamını yitirdi. Bu ölümlerin sektörel dağılımında Soma faciasının etkisi ile madencilik sektörü 336 ölümle ilk sırada yer alırken, inşaat 272 ölüm ile ikinci oldu. Bunların 54'ü büyük şantiyelerde meydana gelen kazalarda hayatını yitirdi. 166'sı kentsel dönüşüm ve küçük müteahhit şantiyelerinde ölürken, 26'sı devlet binası, üniversite ve belediye çalışmalarında yaşamını yitirdi. 12'si karayolları çalışmalarında, 16'sı da HES ve termik santral inşaatlarında vefat etti. İnşaat işçileri en çok düşme sebebiyle hayatını yitirdi. Araştırmaya göre düşme nedeniyle 155 işçi, göçük, ezilme nedeniyle 50 işçi, elektrik çarpması nedeniyle 17 işçi, kalp krizi gibi sebeplerle 15...