28 / 04 / 2024

inşaatlardaki iş kazaları azalacak mı

inşaatlardaki iş kazaları azalacak mı

İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, inşaat sektöründe risklerin çok yüksek olduğu iş kollarının başında geldiğinden sektördeki kazaların azaltılması ve önlenmesi için tedbirlerin bilimsel yaklaşımlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

ÇATIDER'den iş kazalarına karşı uyarı!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu ölümlü iş kazalarının önemli bir bölümünün inşaat sektöründe meydana geldiğini, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Hilti inşaatta iş güvenliğine dikkat çekti!

İnşaat el aletlerinin jenerik markası Hilti, inşaatta iş güvenliğinin önemini vurguladı. Hilti’nin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, iş kazalarının nedenlerini anlattı.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

Yılın ilk 7 ayında 220 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı M. Nazım Yavuz, "Sadece Temmuz ayında yaşanan iş kazalarında 133 işçiyi kaybettik. 13 işçinin ölüm sebebi ise 'yüksekten düşme' oldu. Öümle sonuçlanan iş kazalarının yüzde 20'si inşaat sektöründe görüldü''dedi.

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı gerçekleşti!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

İş kazalarında en fazla sıkıntı inşaatlarda yaşanıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, iş kazalarının önlenmesi konusunda önemli adımlar attıklarına dikkati çekerek iş kazalarında en fazla sıkıntının inşaatlarda yaşandığını belirtti.

inşaatlardaki iş kazaları azalacak mı Haberi

inşaatlardaki iş kazaları azalacak mı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, ülkemizde inşaatla ilgili iş kazalarında üst sıralardaki yerini bırakmayan Adana’da, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle iş kazalarına bir yenisinin daha eklendiğini bildirdi.


Perşembe günü bir alışveriş merkezinin ek bina inşaatında akşam yapılan çalışma sırasında saat 21.35’te meydana gelen göçükte 7 işçimizin yaralandığını, bir emekçimizin durumunun kritik olduğunu üzülerek öğrendiklerini ifade eden Kaya, yaralanan işçilere acil şifalar diledi.


Ek bina inşaatının yapımı sırasında kalıp iskelesi kurulurken gerekli tedbirlerin alınmadığını ve bu nedenle kalıpta çökme meydana geldiğini öğrendiklerini ifade eden Kaya, “Şurası açık ve nettir ki gerekli önlemler alınmış olsa idi bu kaza meydana gelmeyecekti. Yapılan bilimsel araştırmalar, meydana gelen iş kazalarının yüzde 50’si “kolaylıkla” önlenebilecek kazalar olduğunu, yüzde 48’inin de sistemli bir çalışma ile...