16 / 05 / 2024

inşaatta bağlayıcı madde

inşaatta bağlayıcı madde

İnşaatta bağlayıcı maddeler nelerdir? İnşaatta hangi bağlayıcı malzemeler kullanılıyor, merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

Dolar 13 TL birden fırlayacak! Kemerlerinizi bağlayın! Tarih açıklandı...

Son zamanlarda yukarı yönlü hareket eden dolar/TL kuru için, yeni tahmin ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Geçer doların 13 TL fırlayacağı tarihi açıkladı. Kemerlerinizi bağlayın...

Gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? İslam Memiş son uyarısını yaptı! Gümüş yatırıcıları kemerlerinizi bağlayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüş fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunaraj son uyarısını yaptı. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş yatırımcıları kemelerinizi bağlayın...

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Altın kolları sıvadı! Resmen bu kadar olacak! Elinde altını olanlar, kemerlerinizi bağlayın

Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altın için yeni rakamı açıkladı. Altın fiyatları resmen bu kadar olacak! Elinde altını olanlar, kemerlerinizi bağlayın.

Hyundai Kona Elektrik'in keyfini hemen sürün ödemeye 2023 Şubat'ta başlayın! 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Hyundai, çok satan otomobilleri arasında yer alan Hyundai Kona'yı kapsayan Ağustos ayı kampanyası düzenledi! Kampanya kapsamında Hyundai Kona Elektrik'i şimdi alın 2023 Şubat'ta ödemeye başlayın. Peki, Hyundai Kona elektrik fiyatları ne kadar? İşte 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Altın, dolar, sterlin, borsa, bitcoin, euro ve gümüş için kasırga etkisi! Kemerlerinizi bağlayın uçuşa geçecek...

Ünlü Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altın, dolar, sterlin, bitcoin, borsa, euro ve gümüş için kasırga etkisi yatacak değerlendirmelerde bulundu. Gelen açıklamalar herkesi şok edebilir, piyasalarda neler olacak? Kemerleri bağlayın uçuşa geçecek...

İnşaatta fiyat artışı durdurulmalı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, artan inşaat malzemeleriyle ilgili basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kaya, inşaatta fiyat artışının durdurulmasını talep etti.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

inşaatta bağlayıcı madde Haberi

inşaatta bağlayıcı madde

İnşaatta bağlayıcı maddeler nelerdir?

Bağlayıcı maddeler, çimento, kireç, alçı gibi su ile karıştırıldığında plastik bir hamur veren, bir süre sonra katılaşan, daha sonra da sertleşen ve bu özelliklerinden dolayı taş ve kumu bağlamakta kullanılan maddelere deniyor.


İnşaatta kullanılan iki büyük bağlayıcı madde grubu bulunuyor: Bunlar;

* Hidrolik bağlayıcı maddeler

* Hidrolik olmayan bağlayıcı maddeler


Hidrolik bağlayıcı maddeler

Hem havada hem de suda katılaşma yeteneği olan bağlayıcı maddelere deniyor. Aynı zamanda suda dayanıklı olup, harç ve beton yapmakta kullanılıyor.


Hidrolik olmayan bağlayıcı maddeler

Yalnızca havada sertleşebilen bağlayıcı maddelere deniyor.


Melez bağlayıcı

Hidrolik maddeler ile portland çimento klinkerine yüzde 30 kadar beyaz kireç ve yüzde 6 kadar alçıtaşı katılıp çok ince öğütülerek elde edilen bağlayıcı maddeye deniyor. Bu karışımda klinker oranı yüzde 20-30 arasında oluyor.


Mineral bağlayıcı

Su değdikten bir süre sonra yavaş...