02 / 05 / 2024

İnşaatta büyüme ne durumda

İnşaatta büyüme ne durumda

İnşaatta büyüme yavaşladı. Geçen yıl yüzde 7 büyüyen inşaat sektöründe büyüme 2014'te yavaşladı. İlk çeyrekte yüzde 5.1 olan büyüme ikinci çeyrekte yüzde 2.8 olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

Bizim Toptan’ın net satış gelirlerinde akılları baştan alacak büyüme!

Türkiye’nin mağaza sayısı konusunda en büyük ve en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2023’ün ilk çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Bizim Toptan, net satış gelirlerinde yüzde 91,5 büyüme gerçekleştiğini paylaştı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Altın bilekliklerde büyük fırsat! Altınçizgi'de altın bileklik fiyatları ne kadar? Altınçizgi 26 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın bilekliklerde büyük fırsat başladı. Altın bileklik almak isteyen binlerce kişi bileklik fiyatlarını merak ediyor. Peki altın bileklikler ne kadar? İşte altın bileklik fiyat listesi 26 Ekim 2022.

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

Hedef yüzde 10 büyüme ve 20 milyar dolarlık yeni proje!

Yurt dışında iş yapan müteahhitler 2021’de dünya ekonomilerindeki yeni büyüme dalgasına paralel olarak fırsatların çoğalacağını belirtiyor. Türk müteahhitler yine öne çıkarken, pazar da artıyor. 

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

AA Finans 3. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Büyüme Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 3. çeyrekte yüzde 5 büyümesini bekliyor.

AA Finans 2. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Büyüme Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 2. çeyrekte yüzde 11 daralmasını bekliyor.

AA Finans 1. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler, GSYH'nin 1. çeyrekte yüzde 5,2 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin 2020 yıl sonu büyüme beklentisi yüzde eksi 1,5 oldu.

İnşaatta büyüme ne durumda Haberi

İnşaatta büyüme ne durumda

İnşaat sektörü 2014 yılı üçüncü çeyrek döneminde yüzde 1 büyüdü. 2014'ün 11 ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 azalarak 1 milyon 30 bin 715 adet gerçekleşti. 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan 'Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu' açıklandı. Buna göre, özel sektör  İMO İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe: Konutta ciddi stok oluşması, halkın alım gücünün düşmesi, 2015'te genel seçimlerin yapılacak olması nedeniyle inşaat sektöründe 2014'ü arayacağız. 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, 2015'te konut ve inşaat sektörleri için hiç parlak olmayacağını ve 2014'ü aratacağı uyarısında bulundu. 

DHA'ya açıklamalarda bulunan Gökçe şu ifadeleri kullandı: • Bir balon ve üretilmiş olan konutların orta, üst gelir gruplarına yönelik olarak üretilmiş olması, yapılan konutların satılamamış olması, orta...