06 / 07 / 2024

İnşaatta güven endeksi son durum

İnşaatta güven endeksi son durum

İnşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi son 16 ayın zirvesinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına yönelik tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. 2022 Aralık ayında 98,1 iken, 2023 Ocak ayında ise yüzde 1,3 oranında artarak 99,3 değerini aldı.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

Ekonomik güven endeksi yüzde 0.7 arttı!

Ekonomik güven endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 0.7 artış göstererek 39 ayın en yüksek değeri olan 100.8 seviyesine yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

İnşaatta güven endeksi son durum Haberi

İnşaatta güven endeksi son durum

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46’e geriledi.


Piyasalarda çok sayıda sektörde durgunluk hakimken, bu sıkıntılı süreçten en az etkilenen sektörlerden biri yine "güvenli liman" olarak bilinen inşaat sektörü oldu. TÜİK tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksine göre Şubat ayında inşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor.


İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,3 azaldı!


Alınan bilgiye göre, TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46'e geriledi.Endeks özellikle tüketici, hizmet ve perakende sektörlerinde düşüş gösterdi.


En fazla güven kaybı Şubat ayında bir...