14 / 05 / 2024

İnşaatta kur sabitleme

İnşaatta kur sabitleme

İnşaatçılar neden dolarla satıştan vazgeçtiler? Kur sabitlemek tüketiciler için yeterli olmadı mı? İşte Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Demeği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu'nun değerlendirmesi...

Bankada altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini hesabı olanları ilgilendiriyor! Tarih uzatıldı!

Bankalarda altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları olanları ilgilendirecek yeni karar alındı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih resmen uzatıldı. 

EYT'li esnaf nasıl emekli olur? Hemen bu kritik detaya bakın!

Daha önce SSK'lı çalışıp daha sonradan BAĞ-KUR'da çalışmaya devam edenler son 1.260 prim günü BAĞ-KUR kapsamındaysa daha geç emekli olabilirler. EYT'den faydalanarak, SSK statüsünde emekli olma hakkını kaybetmemek için dikkat edilmesi gerekiyor. Peki EYT'li BAĞ-KUR'lular ne yapmalı?

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İŞKUR 2023 TYP alımlarına başvuracaklar hemen bakın! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR TYP 2023 başvuru tarihleri merak konusu oldu. Peki İŞKUR TYP başvuruları ne zaman başlayacak 2023? İŞKUR 2023 TYP alımlarına başvuracaklar hemen bakın!

Devlet Su İşleri’nden sürpriz personel alımı! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 17 Temmuz!

Devlet Su İşleri bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda başvuru şartları ve diğer detaylar paylaşıldı.

İŞKUR 29 Farklı İlde 2000 Personel Alımı Yapacak! Başvuru Şartları ve Detaylar Neler?

İŞKUR 29 farklı şehirde KPSS şartı aranmadan 2000 personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından duyurulan bu ilan kapsamında Türkiye'de 29 farklı ilde belirli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. İŞKUR’un bu iş ilanı hakkında kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Polisevinde çalışmak isteyenler hemen baksın! Alım yapılacak!

İŞKUR, Çerkezköy Polisevi bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan kapsamında son başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu.

İŞKUR, birçok ildeki huzurevlerine personel alımı yapacak! KPSS şartı yok!

İŞKUR, Türkiye’nin farklı illerinde istihdam etmek üzere huzurevlerinde çalışacak sağlık personeli ve işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, açık olan kadroların hasta bakım teknisyeni, hemşire ve temizlik personeli gibi kadrolar olduğu öğrenildi.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

KPSS'den 70 puan alanlar İl Özel İdare'de çalışma fırsatı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Türkiye İş Kurumu, İl Özel İdaresi için alım yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından İl Özel İdaresi için yapılacak alımlar için başvuru şartları da paylaşıldı. Gerekli şartların sağlanması durumunda istihdam edilmek üzere personeller alınacak.

Kur korumada parası olanlar dikkat! Bu haberi mutlaka okuyun

Yeniçağ gazetesinden ünlü ekonomist Remzi Özdemir'den gündeme bomba gibi düşen yazı. "Herkes elindeki parayı götürüp bu hesaba yatırdı. 120 milyar dolar karşılığında bir para bu hesaplarda." diyen Özdemir, Merkez Bankası'nın ikili kur politikasına vurgu yaptı.

İŞKUR birçok ilde rekor sayıda güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, pek çok şehirde silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR’un paylaştığı personel alım ilanının ardından güvenlik görevlisi olarak görev almak isteyenler başvuru şartlarını ve detayları merak etmeye başladı.

İnşaatta kur sabitleme Haberi

İnşaatta kur sabitleme

Gayrimenkul sektöründe A ve B grubuna yönelik projelerde satışlar genel olarak döviz üzerinden yapılıyor. Ancak son dönemde kurlarda yaşanan dalgalanma ve yükseliş nedeniyle, başta Bağdat Caddesi'ndeki projelerde olmak üzere, kur sabitleme ve TL'ye dönme kararı alınmış durumda. 



Kurlarda yaşanan dalgalanma ve artış nedeniyle sektör kendi tedbirini alıyor. Dövizden TL'ye dönüşü, yaşanan değişimi ve önümüzdeki dönemde neler beklendiğini Anadolu Yakası İnşaat 

Müteahhitleri Demeği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu ile konuştuk: 



İnşaatçıların hepsinin dolardan vazgeçtiğini söylemek yanlış olur. Özellikle Bağdat Caddesi'nde bazı inşaat müteahhitleri. m2 satış fiyatlarını ya TL bazına çevirdiler ya da dolar bazında indirim yolunu seçtiler. TL bazına çevirenlere baktığımız zaman doların TL'ye göre daha pahalı olduğu algısının, onlan bu yöne sevk ettiğini söyleyebiliriz. 


Ne zamandan beri dolarla satış yapılıyordu? TL'ye geçiş ilk defa...