28 / 08 / 2024

İnşaatta maliyet artışı ne kadar

İnşaatta maliyet artışı ne kadar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), III. Çeyrek: (Temmuz-Eylül) 2015 'Bina İnşaatı Maliyet Endeksi'ni açıkladı. Bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 arttı.

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek? 

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan,'Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek?' sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

Müteahhitler maliyet artışlarına çözüm bekliyor!

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir?

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, İnşaat maliyet endeksi Kasım 2021 verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bucak, maliyetlerdeki artışın yeni konut üretimini olumsuz etkilediğini, arz-talep dengesizliğine neden olduğunu belirtti.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Yeni inşaatlar kur ve maliyet artışından nasıl etkilenecek?

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı konut satış istatistiklerinin ardından sektör temsilcilerinden önemli açıklamalar geldi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, şu an sektördeki en önemli sorunun maliyet artışı olduğunu belirtti.

İnşaat maliyet endeksindeki artış tam gaz!

İnşaat maliyet endeksi, Eylül 2021'de bir önceki ay olan Ekim'e göre yüzde 0,25 artmıştı. Ekim 2021'de ise Eylül'e göre yüzde 4,75 artış gösterdi.

İnşaatta maliyet artışı ne kadar Haberi

İnşaatta maliyet artışı ne kadar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), III. Çeyrek: (Temmuz-Eylül) 2015 'Bina İnşaatı Maliyet Endeksi'ni açıkladı.


Buna göre; bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan 2015 yılı üçüncü çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 ve dört çeyrek ortalamalarına göre ise yüzde 6,9 arttı.


BİME'de 2015 yılı üçüncü çeyreğinde işçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, malzeme endeksi ise yüzde 0,8 arttı. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksi yüzde 8,2 ve malzeme endeksi yüzde 5,1 arttı.


Yeni...