23 / 07 / 2024

İnşaatta uygunsuz beton kullanımı

İnşaatta uygunsuz beton kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim faaliyetleri kapsamında şantiyelere gelen bazı beton örneklerinde uygunsuzluklar tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık konuyla ilgili tedbir alınmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri alanında yetişmiş eleman ve işçi bulma problemi büyüyor. İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL seviyesine ulaşırken, kepçe operatörü aylığının 100 bin TL’yi geçtiği ifade ediliyor.

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

Gıda denetimlerinde her 100 üründen 5’i uygunsuz çıktı! 424 milyon lira ceza kesildi!

Türkiye'de piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti yürüten kuruluşlar tarafından geçen yıl 233 bin 644 parti ürün denetlenmeye alınırken uygunsuz bulunan 10 bin 881'i için 424 milyon lira ceza uygulandı.

Ecemsan İnşaat Ve Beton Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ecemsan İnşaat Ve Beton Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Şahin Ecem tarafından kuruldu.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Demir fiyatları bugün düşüşe geçti! Peki bugün çimento ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel fiyat listesi

İnşaat sektörünün en gözde malzemelerinden olan demir, çimento ve beton fiyatları merak edilip araştırılıyor. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. Peki beton ve çimento fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel beton, çimento ve demir fiyat listesi...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 7 ay geride kaldı. Peki projenin inşaatında son durum ne? İnşaatta ilerleme hangi noktaya geldi? İşte detaylar...

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Kentsel dönüşüm başvuruları geriledi!

İnşaatta yaşanan kriz, kentsel dönüşüm çalışmalarını da doğrudan etkiledi. Büyük bir deprem riskinin olduğu mega kent İstanbul’un Avrupa yakasında, kentsel dönüşüm başvuruları 42 binlerden 19 bine kadar geriledi.

Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi!

İnşaat malzemeleri sanayisinin uluslararası oyuncuları, Türkiye İMSAD tarafından 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde bir araya geldi.

Türkiye İMSAD ‘9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ için geri sayım başladı!

İnşaat malzemeleri sanayisinin uluslararası oyuncuları, Türkiye İMSAD tarafından 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde bir araya geliyor.

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin 9’uncusu, bu yıl 5 Kasım’da ‘Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’ başlığı altında gerçekleştirilecek...

İnşaatta uygunsuz beton kullanımı Haberi

İnşaatta uygunsuz beton kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim faaliyetleri kapsamında şantiyelere gelen bazı beton örneklerinde uygunsuzluklar tespit edildiğini açıkladı. Konuyla ilgili tedbir alınmasının zorunlu hale geldiğini belirten Bakanlık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu kapsamda beton numunesinin hangi sıklıkla alınacağı, numunenin betonun döküldüğü katı ve bölümü temsil etme derecesi, numunelere ilişkin deney planları ve sonucu uygun bulunmayan numunelere ilişkin yapacak işlemlere açıklık getirilerek, etkin bir denetim sistemi oluşturuluyor. Böylece ülke genelindeki inşaatlarda kullanılan betonun daha nitelikli olması sağlanacak." 


Türkiye Gazetesi...