28 / 04 / 2024

İnşaatta yan sanayi

İnşaatta yan sanayi

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu...

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi'nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, aralık ayında bir önceki aya göre 0,11 puanlık artış göstererek 71,35 puana yükseldi. 

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.

Görgün İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Görgün İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Caner Görgün tarafından kuruldu.

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Ünal tarafından kuruldu.

Otomotivden ayda 10,6 milyar dolar yan sanayi ihracatı yapıldı

Otomotivde yan sanayide Ocak-Eylül 2023'te geçen senenin aynı dönemine göre dış piyasada yüzde on artıran otomotiv sektörü, ihracatın yaklaşık 4'te birini en büyük pazar olan Almanya'ya yaptı. İşte ayrıntılar...

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Hayri Özaygün tarafından kuruldu.

Hasgün Hafriyat İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasgün Hafriyat İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hasret Öğündür tarafından kuruldu.

Frd Aydın İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Frd Aydın İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ferdi Aydın tarafından kuruldu.

Öz Aksün İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aksün İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Erdoğan tarafından kuruldu.

Hs Apaydın İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hs Apaydın İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Apaydın tarafından kuruldu.

Hanatolia Geri Dönüşüm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hanatolia Geri Dönüşüm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Özer tarafından kuruldu.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Yega Proje Yapı Malzemeleri Ürün Tedarik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yega Proje Yapı Malzemeleri Ürün Tedarik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yıldırım Artar ve Gökhan Olcaşer ortaklığında kuruldu.

İnşaatta yan sanayi Haberi

İnşaatta yan sanayi

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu.


Konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan yan sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014’ün ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87’lik düşüş yaşansa da, çimento, hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernik-benzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti. 


Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerde yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra, durgunluğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğu kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015...