02 / 05 / 2024

inşaatta yasal düzenleme

inşaatta yasal düzenleme

TBMM’ye sunulan Torba Yasa Tasarısı’nda yer alan yatırımlardaki inşaat harcamalarının KDV’si geri ödenecek. Geri ödeme 2017’yle sınırlandırıldı. Emrah Akın, “ Bu düzenlemenin süresiz veya en azından 2020’ye kadar uygulanması daha çok yatırımcıyı harekete geçirir” dedi.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar son günlerde sık sık gündem oluyor. Aidatlara yasal düzenleme için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira artışları için yasal düzenleme mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair soruları önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehirlerde konut kiralarında ciddi bir artış olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Fahiş kira fiyatlarına son! Yasal düzenleme sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, yasal düzenleme sinyali verdi.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

inşaatta yasal düzenleme Haberi

inşaatta yasal düzenleme

TBMM’ye 16 Aralık’ta sunulan Torba Yasa Tasarısı, inşaat sektörünü yakından ilgilendiren çok önemli fırsatlarla birlikte geliyor. KPMG Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Emrah Akın, tasarının yasalaşması halinde, yatırımcıların inşaat işleri nedeniyle yüklendikleri büyük KDV yüküyle ilgili sıkıntıların çözüleceğini söyledi. Akın, “Üstlendikleri KDV’yi normal indirim mekanizması içinde gideremedikleri için ciddi finansman baskısı altında kalan yatırımcılar sıkıntıyı uzun süredir dile getiriyordu. Ekonomi yönetimi, TBMM’ye sunduğu Torba Yasa’da bu konuya neşter vuruyor. Ancak öngörülen çözüm 2017 ile sınırlı. Bu farklı bir tartışma yaratır” dedi.

KDV bir yıl içinde geri ödenecek

Emrah Akın, tasarıda öngörülen imkandan yararlanmak için yatırımcının elinde imalat sanayine yönelik düzenlenmiş bir yatırım teşvik belgesi bulunması gerektiğini vurguladı. Bu şartlarda KDV iadesinin nasıl olacağını şöyle sıraladı:


50 milyon TL sabit yatırım öngörülen yatırımlara...