28 / 04 / 2024

İnşai haklar ne demek

İnşai haklar ne demek

Hukuksal bir terim olan inşai hak nedir, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kiler GYO'nun Pendik'teki arsasının değeri ne kadar?

Kiler GYO, İstanbul Pendik'te Dolayoba Mahallesi'nde yer alan arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki arsaların değeri ne oldu?

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Innovia 3'teki 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Yeşil GYO, Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Peker GYO'nun Gravesend'daki bina ve arsasının değeri ne kadar?

Peker GYO, Gravesend'daki bina ve arsasının gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki Gravesend'daki bina ve arsasının arsasının değeri ne kadar?

Peker GYO'nun Çamlıca'daki arsasının değeri ne kadar?

Peker GYO, Çamlıca'daki arsasının gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki Çamlıca'daki arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO Finansşehir projesi Palas ve Yeni Palas Etapları'nın değeri ne kadar oldu?

Sinpaş GYO Finansşehir Projesi Palas ve Yeni Palas Etapları'na ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Finansşehir Projesi Palas ve Yeni Palas Etapları'nın değeri ne kadar oldu?

Sinpaş GYO Koru Aura'nın değeri ne kadar oldu?

Sinpaş GYO Koru Aura projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Koru Aura'nın değeri ne kadar oldu? 

Sinpaş GYO Ankara Polatlı arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO, Ankara İli Polatlı İlçesi Devretepe mevkinde yer alan arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Sinpaş GYO Ankara Polatlı arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'deki arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO, İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi Halkalı Mahallesinde yer alan 3 adet arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki arsaların değeri ne kadar?

Sinpaş GYO Beykoz arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO, İstanbul İli Beykoz İlçesi Anadolu Hisarı Mahallesi'nde yer alan arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki arsanın değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesindeki 132 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral İzmir projesindeki 132 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Mistral GYO'nun Konak gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu?

Mistral GYO tarafından, İzmir ili, Konak ilçesi, Mersinli Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulün değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral GYO'nun Konak gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu?

TSKB GYO'nun Tahir Han Binası'nın değeri ne kadar?

TSKB GYO, Tahir Han Binası'na ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, TSKB GYO Tahir Han Binası'nın değeri ne kadar oldu?

İnşai haklar ne demek Haberi

İnşai haklar ne demek

İnşai hak nedir?

İnşai hak, hukuksal terim olarak yenilik doğuran hak anlamına geliyor. İnşai hak, bir hukuki durumun ortadan kaldırılması, değiştirilmesi veya yeni bir hukuki durumun yaratılması için kişinin kullandığı hakkı ifade ediyor.


Bu doğrultuda inşai hak kullanılarak dava açılabiliyor. İnşai hak dava örneği aşağıda bulunuyor.


İnşai hak dava örneği..



T.C.

YARGITAY

Altıncı Hukuk Dairesi


E. 1991/5123

K. 1991/5439

T. 22.4.1991


ÖZET : Şuf'alı payın tapudaki satışını takiben bir aylık süre içerisinde açılan dava ile şuf'a hakkı davacı tarafından kullanılmıştır. Şuf'a hakkının kullanılması hakkın kendisinin inşai bir hak olması sebebi ile karşı tarafın rıza ve muvafakatı aranmaksızın kendiliğinden bozucu ve kurucu yenilik doğurucu niteliğini ortaya koyar ve dava yolu ile kullanılan bu sonuç vasıta kılınan davanın müracaata kalması veya açılmamış sayılmasıyla ortadan kalkmaz. Davacı evvelce açılmamış sayılan ve davalıya...