12 / 08 / 2024

insansız sualtı

insansız sualtı

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri; araştırma görevlisi Ahmet Gültekin Avcı'nın liderliğinde deniz altında fay hatlarındaki hareketleri izleyebilen ve çok amaçlı hizmet verebilecek sualtı aracı geliştirdi...

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

İlk insansız fabrikada robotlar robot üretecek!

Amazon’un desteklediği Agility Robotics adlı şirket, sadece insansı robotların çalışacağı dünyanın ilk fabrikasını 2024’te Amerika’da açıyor. İnsanın olmayacağı RoboFab adlı fabrikada robotları robotlar üretecek.

Buğday fiyatları resmen uçuşa geçti! Son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar? Çiftçiler aman dikkat!

Moskova'ya gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından buğday fiyatları uçuşa geçti. İşte borsa borsa 19 Ağustos 2023 buğday, arpa, mısır fiyat listesi...

İş fırsat arayanlar dikkat! Baykar'a girmek için bugün son gün

Türkiye’nin savunma sanayi şirketlerinden olan, insansız hava araçları tasarımı ve imalatını gerçekleştiren Baykar Teknoloji, 2023 yılı yaz dönemi staj başvuruları 5 Şubat Pazar günü bitiyor. İşte tüm detaylar...

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Türk savunma firması Baykar tarafından üretimi yapılan 20 adet silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu ay teslim edildiği öğrenildi. İşte detaylar…

Ali Koç: Pek çok marka otomotiv piyasasından silinip gidecek

Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç, Denizli'de katıldığı ikinci el bayi açılışında otomotiv piyasasındaki gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Gelecekte insansız hava araçları ve elektrikli otonom araçların yükseleceğini söyleyen Koç, 'Bazı markalar piyasadan silinecek' dedi.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ukrayna'nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma talepleri var!

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Ukrayna’daki temasları sırasında iki ülke arasında savunma sanayiinde iş birliği konuları gündeme gelirken, Ukrayna’nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma yönünde talepleri olduğu öğrenildi.

Kırgızistan'daki Rus hava üssünün arazi kira bedeli artırıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngören protokolü onayladığı belirtildi.

Dron yatırımının inşaat sektöründeki önemi!

Dünyanın dört bir yanında hayata geçirilen inşaat projelerinde, özellikle büyük ve karmaşık projeleri kontrol edebilmek için, insansız hava araçlarından yararlanılıyor.

Bursa'da kaçak yapılaşmaya İHA'lı önlem!

Bursa'da kaçak yapılaşmaya karşı insansız hava aracıyla kontroller sağlanıyor. Türkiye’de İlk defa kurulan Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nın Daire Başkanı M. Kürşat Gürsoy, kaçak yapılaşmaya karşı alınan önlemleri anlattı.

İstanbul’da insansız otoparklar dönemi başlıyor!

Evdeki saatten, depremde can kaybını önleyen betona kadar hayatımızdaki hemen her şey 'akıllı' olmaya başladı. İstanbul'da şimdi de  insansız 'akıllı otopark'lar hayata geçirilecek.

Rekortmen sporculardan Beylikdüzü Belediyesi'ne yıkım tepkisi!

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Derneği Kulübü üyeleri, dernek binalarının yıkılmasından dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

insansız sualtı Haberi

insansız sualtı
Amerika'daki yarışmada yarı finale kalan ekibin hedefi; hava, kara ve denizde gidebilen yeni bir araç tasarlamak.

Dünyanın önde gelen ekipleriyle yarışan İTÜ AUVTECH Otonom Su Altı Aracı Proje Takımı, başarılarıyla göz kamaştırdı. Ekip lideri Avcı, araçlarının istenirse su altında mayın arama ve döşeme işlemi de yapabileceğini söyledi.

2 yıl önce araştırma görevlisi Ahmet Gültekin Avcı'nın 6 öğrencisi ile bir araya gelerek kurduğu ekip, Amerika'da düzenlenen 16. Uluslararası Otonom Sualtı Araçları Yarışması'nda (AUVSI Robosubl3) yarı finale kalma başarısı gösterdi. Türkiye'yi temsil eden tek ekip olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) AUVTECH Otonom Sualtı Aracı Proje Takımı'nın geliştirdiği insansız sualtı aracı, deniz altından geçen fay hatlarını izleme özelliğine sahip. Avcı, "Önemli olan sudaki hareket kabiliyeti ve yazılımdı. Biz bu aşamayı geçtik. İstenirse bu araç...