26 / 05 / 2024

Intel şebeke ve alstom

Intel şebeke ve alstom

Alstom Grid ve Intel, akıllı şebeke ve akıllı şehirlere yönelik çözümler ve teknolojiler konusundaki uzmanlıklarını birleştirerek birlikte çalışmak için bir global anlaşma imzaladı...

Intelıgence Choıce Gayrimenkul Turizm İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Intelıgence Choıce Gayrimenkul Turizm İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi Nabil Mahmaljı tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

GROHE Sense ve GROHE Sense Guard’ı tanıtıldı!

GROHE, ev sahipleri tarafından genellikle hafife alınan ancak önemli hasarlara neden olabilen şebeke suyundan kaynaklı sıkıntıların önüne geçecek yeni teknolojileri GROHE Sense ve GROHE Sense Guard’ı tanıttı.

Balıkesir Savaştepe'ye modern pazar yeri!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Savaştepe Kanalizasyon Şebeke ve Su Arıtma Tesisi ile Pazaryeri'nin temeli atıldı.

GROHE teknolojileri banyo ve mutfaklarda alışkanlıkları değiştiriyor!

Günlük yaşamı kolaylaştıran teknoloji, banyo ve mutfaklarda da alışkanlıkları değiştiriyor. GROHE’nin ürünleri ile duş alırken müzik dinlemek, armatürleri tek bir dokunuşla ve uzaktan kontrol etmek ya da şebeke suyundan soda üretmek mümkün.

OSKİ Çatalpınar yatırımlarına start verdi!

OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ocak ayında ihalesi yapılan Çatalpınar ilçe merkezi içme suyu temini şebeke ve kanalizasyon hattı projesinin, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Sakarya Erenler ve Arifiye'ye dev altyapı yatırımı!

Sakarya'nın Erenler ve Arifiye ilçelerinin yaklaşık 500 kilometrelik içmesuyu şebeke hattı yenileme projesinin yapım işi ihalesi SASKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projeleri başlatıldı!

Periyodik olarak ilçe ziyaretlerinde bulunarak, sorunları yerinde tespit eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, su baskınları ve yoğun yağış alan ilçeler için yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projelerinin başlatılması talimatını verm

Mersin Aladağ içme suyu hattı yenilendi!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen içme suyu şebeke hattı iyileştirme çalışmaları kapsamında, Toroslar ilçesine bağlı Aladağ Mahallesi’nin içme suyu şebeke ve terfi hattını yeniledi.

DSİ Çamavlu Göleti ve Sulaması projesini tamamlandı!

DSİ Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Çamavlu Göleti ve Sulaması projesi tamamlandı. Yöre topraklarına bereket katacak tesis, brüt bin 420 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak.

Nevşehir 2000 Evler'i su şebeke hattı yenilendi!

Nevşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 2000 Evler Mahallesi’nin bir bölümünde içme suyu ana şebeke hattı yenilenmesi çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar nedeniyle söz konusu bölgede de içme suyu kesintisi yapıldı.

Doğanbey ve Payamlı’ya 10 milyon liralık yatırım!

İZSU, Seferihisar’ın Payamlı ve Doğanbey mahallelerinin içme suyu şebekesini yeniliyor. Toplam 150 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme işi kapsamında, İZSU Genel Müdürlüğü 10 milyon liralık yatırım yapılacak.

Akbük Koyu'na şebeke suyu projesi için talimat verildi!

Muğla Valiliği, basında yer alan haberlerin ardından Akbük Koyu'na şebeke suyu getirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne talimat verdi. İşte açıklama...

TİSKİ projeleri onaylandı!

TİSKİ tarafından yürütülen projelerden Arsin İçmesuyu ve Arıtma, Beşikdüzü İçmesuyu Şebeke, Of İçmesuyu ve Arıtma, Tonya Atıksu Şebeke ve Kolektör Hattı, Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi İçmesuyu ve Kanalizasyon projeleri onaylandı...

Intel şebeke ve alstom Haberi

Intel şebeke ve alstom


Alstom Grid ve Intel, akıllı şebeke ve akıllı şehirlere yönelik çözümler ve teknolojiler konusundaki uzmanlıklarını birleştirerek birlikte çalışmak için bir global anlaşma imzaladı.  Üç yıldır süregelen yakın işbirliğinin bir sonucu olan bu anlaşma, gelecekteki şebekelerin yeni mimarilerinin hızlı bir şekilde düzenlenmesini kolaylaştırmak amacıyla, gömülü zeka (embedded intelligence) ve IT sistemleri üzerine odaklanacak. 


Bugünün elektrik şebekeleri akıllı şebekelere dönüşüyor, öte yandan elektriği verimli ve güvenilir bir şekilde yönetmek için gerçek zamanlı bilgilerle birlikte “zeka” yaratan IT mimarileri ile destekleniyor; bu sayede, enerjinin üretiminden son tüketimine kadar operatörler ve tüketiciler elektrik kullanımını optimize edebiliyor. Bu bilgilerin gerçek zamanlı paylaşımı; doğası gereği kesintili olan ve üretildiği lokasyon ve zamanda gerçek zamanlı olarak takip edilmesi gereken yenilenebilir enerji sistemlerinin entegrasyonunun önünü açıyor.  


Alstom Grid...