05 / 05 / 2024

Alstom ve Intel şebeke mimarisi ve güvenliği konusunda işbirliği yapacak!

Alstom ve Intel şebeke mimarisi ve güvenliği konusunda işbirliği yapacak!

Alstom Grid ve Intel, akıllı şebeke ve akıllı şehirlere yönelik çözümler ve teknolojiler konusundaki uzmanlıklarını birleştirerek birlikte çalışmak için bir global anlaşma imzaladı...




Alstom Grid ve Intel, akıllı şebeke ve akıllı şehirlere yönelik çözümler ve teknolojiler konusundaki uzmanlıklarını birleştirerek birlikte çalışmak için bir global anlaşma imzaladı.  Üç yıldır süregelen yakın işbirliğinin bir sonucu olan bu anlaşma, gelecekteki şebekelerin yeni mimarilerinin hızlı bir şekilde düzenlenmesini kolaylaştırmak amacıyla, gömülü zeka (embedded intelligence) ve IT sistemleri üzerine odaklanacak. 


Bugünün elektrik şebekeleri akıllı şebekelere dönüşüyor, öte yandan elektriği verimli ve güvenilir bir şekilde yönetmek için gerçek zamanlı bilgilerle birlikte “zeka” yaratan IT mimarileri ile destekleniyor; bu sayede, enerjinin üretiminden son tüketimine kadar operatörler ve tüketiciler elektrik kullanımını optimize edebiliyor. Bu bilgilerin gerçek zamanlı paylaşımı; doğası gereği kesintili olan ve üretildiği lokasyon ve zamanda gerçek zamanlı olarak takip edilmesi gereken yenilenebilir enerji sistemlerinin entegrasyonunun önünü açıyor.  


Alstom Grid Güç Elektroniği ve Otomasyon Grup Başkan Yardımcısı Patrick Plas: “Gelecekteki şebekelerin kurulmasında anahtar rol oynayan unsurlardan ikisi olan gömülü zeka ve akıllı şebeke güvenliğinin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek üzere Intel ile işbirliği yapacağımız için çok heyecanlıyız. Intel’e bağlı bir kuruluş olan McAfee, siber güvenlik yönetimi ve dahili teknolojiler yazılım çözümleri konusundaki uzman bilgi birikimi ile, Akıllı Şebeke uygulamasında sonraki adıma ulaşmamızda bize yardımcı olacak” dedi.


Intel Labs Europe, Intel Corporation Başkan Yardımcısı ve Direktörü Martin Curley: “Alstom Grid ile olan ortaklığımız; sektörde şu andaki ve gelecekteki fırsatları yakalamak ve zorlukların üstesinden gelmek için işletme teknolojisi (OT) ve bilgi teknolojilerini (IT) kesintisiz bir şekilde entegre etmemize imkan sağlayacaktır” dedi.


McAfee Güvenlik Ürünleri Programı Başkan Yardımcısı Lorie Wigle: “Alstom ve Intel arasındaki işbirliği, güvenli bir akıllı şebekenin benimsenmesi ve kurulmasını hızlandırmak üzere sektöre yön gösterecek. Bu yeni gelişen pazarda köklü bir kredibilitesi olan Alstom Grid’in ürün ve prototiplerine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 


Geri Dön