27 / 05 / 2024

internetten Kiradaki ev için beyanname vermek

internetten Kiradaki ev için beyanname vermek

Kiraya konu olan gayrimenkullerden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Verginin ödenebilmesi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte kiradaki ev için beyanname verme esasları...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Ev sahiplerinin kiradaki evlere ihtiyaçlarının olması halinde kiracıları evden çıkarmak isteyebiliyor ve du durum da ev sahiplerinin bahanesi de olabiliyor. Buna göre, bir kiracı ihtiyaçtan dolayı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Uzmanlar tarafından ev sahiplerine aidat hakkında uyarı yapıldı. Buna göre aidat ödemelerini takip etmeyen ev sahipleri kiradaki evlerinin ellerinden alındığına bile şahit olabilirler. İşte haberin merak edilen detayları...

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Sahte ev ilanları vatandaşları mağdur ediyor!

İnternetteki sahte gayrimenkul ilanları vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Uzmanlar internetten ev alıp kiralarken dikkat edilecek konuları sıraladı. 

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahipleri ile kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, ev sahibinin hakları nelerdir? Ev sahibi kiradaki evini satabilir mi? Kiracı kira bedelini ödemezse ev sahibi ne yapabilir? İşte ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla...

İnternetten ev satışına yeni düzenleme!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde neler değişti? İnternetten ev satışına hangi düzenlemeler getirildi? İşte ayrıntılar...

İnternetten konteyner ev almak isterken dolandırıldı! 

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir mobilya üreticisi, internet üzerinden konteyner ev almak isterken dolandırılarak 12 bin TL kaybetti. 

Sicilya'daki 11 bin ev internetten 1 Euro'ya satılıyor!

İtalya Sicilya'da yer alan Mussomeli Belediyesi, beldeyi ‘canlandırmak’ için bir proje başlattı. Tam 11 bin ev, internet üzerinden 1 euroya satışa çıkarıldı...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarına dikkat!

Kiracı ile ev sahipleri arasında kimi zaman sorunlar yaşanabiliyor. Şu anda kiracıların gündeminde kira artışının TÜFE üzerinden yapılması var. Ev sahipleri de kiradaki evini satıp mevduata koymak istiyor.

Antalya'da internetten kiralık ev yalanı ATM’de bitti!

Antalya'da internet sitesi üzerinden kiralık ev ilanı vererek vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 2 kişi ATM'de yakalanarak, gözaltına alındı.

Evmanya'dan internetten ev eşyası ve mobilya siparişi kolaylığı!

Evmanya, teslimat ve ücretsiz kurulum hizmeti ile tüketicilere kolaylık sağlamaya devam ediyor. Randevulu teslimat ve ücretsiz kurulum sistemine geçerek tüketicilerin internetten ev eşyası ve mobilya siparişi vermelerini kolaylaştırıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın kızı ev ararken dolandırıldı!

Fransız Closer dergisi, Hollande ile eski hayat arkadaşı Ekoloji Bakanı Segolene Royal'in 24 yaşındaki kızı Flora Hollande'ın, internetten ev ararken dolandırıldığını yazdı.

internetten Kiradaki ev için beyanname vermek Haberi

internetten Kiradaki ev için beyanname vermek

Kiradaki ev için beyanname!

Kiraya konu olan gayrimenkullerden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Verginin ödenebilmesi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. 2013 yılında elde edilen kira gelirleri için beyannamenin en geç 25 Mart Salı gününe kadar verilmiş olması gerekiyor.


Kiraya konu olan evler için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde gelir elde edenlerin yukarıda belirtilen tarihe kadar (5 gün içerisinde) beyannamelerini vermeleri ve vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi ödemelerinde bazı indirimler yapılabiliyor. Beyanname sırasında gerçek gider yönteminin seçilmesi halinde aşağıda sıralanan harcamalar gider olarak vergi ödemesinden indirilebiliyor.


- Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri,


- Kiraya verilen malların idaresi için yapılan ve gayrimenkulün önemi ile orantılı olan idare giderleri,


- Kiraya...