23 / 11 / 2024
fuzul

intifa hakkı Zamanaşımı

intifa hakkı Zamanaşımı

İntifa hakkı bir diğer ifade ile kullanım hakkı ile ilgili yasal düzenlemelere Türk Medeni Kanunu kapsamında 794. madde ile 822. madde arasında yer veriliyor. İşte intifa kullanım hakkı hükümleri...

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Çorum'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çorum Belediye Başkanlığı, 197 ada, 26 parselde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Tekirdağ Kapaklı'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkanlığı, Tekirdağ İli Kapaklı İlçesi'nde bulunan bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Çekmeköy'de tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çekmeköy Belediyesi, Hamidiye Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi ve Kavaklıdere Caddesi kesişiminde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Avcılar Belediyesi irtifak ve intifa hakkı ihale ediyor!

Avcılar Belediyesi tarafından, 18 katlı binanın yapım işine karşılık irtifak ve intifa hakkı ihale ediliyor..

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

İntifa hakkı cebri icra!

Başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı cebri icra ile sona erer mi? İşte intifa hakkı ve cebri icra..

Muvazaa nedeniyle tapu iptali davası zamanaşımı!

Tapunun muvazaalı olarak tescil edildiğini düşünen kimseler bunu ispatlamak şartıyla muvazaa nedeniyle tapu iptali davası açabiliyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptali davası zamanaşımı süresi var mı yok mu?

İntifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır?

İntifa hakkı, İntifa hakkı tapuya tesis ediliyor. Bu süreçte tapuya bazı harçlar ödeniyor. Peki, intifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır? İntifa hakkı bedeli 2016 ne kadar?

İntifa hakkı ölümle sona erer mi?

İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı ölümle sona erer mi? İntifa hakkı nasıl ve ne zaman sona erer?

İntifa hakkı olan kiraya verebilir mi?

İntifa hakkı bir başkasına verilen taşınmazın satışı, ipotek edilmesi gibi haklar kuru mülkiyet sahibi olan malikte kalıyor. Peki, intifa hakkı olan kiraya verebilir mi? Yoksa kuru mülkiyet sahibi mi taşınmazı kiraya verebilir?

intifa hakkı Zamanaşımı Haberi

intifa hakkı Zamanaşımı

İntifa kullanım hakkı!

Türk Medeni Kanununda İntifa kullanım hakkı ile ilgili yasal düzenlemeler; intifa hakkının konusu; kurulması; sona ermesi; intifa hakkının hükümleri ve özel haller başlıkları altında ele alınıyor.


İntifa hakkı

I. Konusu

MADDE 794.- İntifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabilir.

Aksine düzenleme olmadıkça bu hak, sahibine, konusu üzerinde tam yararlanma yetkisi sağlar. 


II. Kurulması

MADDE 795.- İntifa hakkı, taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kurulur.

Taşınır ve taşınmazlarda intifa hakkının kazanılması ve tescilinde, aksine düzenleme olmadıkça, mülkiyete ilişkin hükümler uygulanır.

Taşınmaz üzerindeki yasal intifa hakkı tapu kütüğüne tescil edilmemiş olsa bile, durumu bilenlere karşı ileri sürülebilir. Tescil edilmiş ise, herkese karşı ileri sürülebilir.


III. Sona ermesi

1. Sona erme sebepleri

MADDE 796.- İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin...