04 / 05 / 2024

intifa hakkının iptali nasıl olur

intifa hakkının iptali nasıl olur

Üzerinde intifa hakkı bulunan gayrimenkulden yararlanmak için intifa hakkının iptali mümkün olur mu? İntifa hakkının iptali nasıl olur? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Akiş GYO'dan genel kurul kararının iptali davası açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli açılan dava hakkında güncelleme yayınladı...

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Akiş GYO'dan genel kurul gündemindeki kararların iptali hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava hakkında gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Açıklama KAP'ta yayınlandı.

Akiş GYO'dan genel kurul gündemindeki kararların iptali açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava hakkında gelişmeler hakkında açıklama yaptı. İşte ilgili açıklama..

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkının tesisi!

Bir taşınmaz mal üzerinde kurulabilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. Bu hak, kişiye mülkiyet sahibi tarafından veriliyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir? İntifa hakkının tesisi nasıl yapılır?

Maketten ev satışının iptali!

Maketten yapılan konut satışlarında tüketicilerin, devir veya teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkı bulunuyor. İşte, maketten ev satışının iptali!

İntifa hakkının kaldırılması davası görevli mahkeme!

İntifa hakkı, sahibi olan kişiye hakkın geçtiği gayrimenkul üzerinde tam bir sahiplenme hakkı tanıyor. Peki, intifa hakkı nasıl kaldırılır? İşte, intifa hakkının kaldırılması davası görevli mahkeme!

İntifa hakkının kaldırılması dilekçesi!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerindeki kullanma, ondan faydalanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, İntifa hakkı nasıl kaldırılır? İşte, intifa hakkının kaldırılması dilekçesi!

intifa hakkının iptali nasıl olur Haberi

intifa hakkının iptali nasıl olur

İntifa hakkının iptali


İntifa hakkı, bir başkasına ait taşınmaz üzerinde kullanma ve yararlanma hakkına sahip olma hakkıdır. İntifa hakkı sözleşmede süresiz olarak belirtilmişse süre intifa hakkı sahibinin ölümüyle sona erer. Hak sahibinin ölmesinden sonra intifa hakkı mirasçılara intikal etmez, intifa hakkı sona erer. İntifa hakkının sona ermesiyle birlikte kuru mülkiyetin sahibi mülkiyete tamamen sahip olur.



İntifa hakkı, sahibinin ölümü dışında kuru mülkiyet sahibinin talebi ile iptal edilebilir mi? İntifa hakkının iptali hangi hallerde mümkündür. Öncelikle intifa hakkı sahibi olduğu kişiye ayrılmaz bir bağla bağlı şahsi bir hak olduğundan intifa hakkı sahibi hakkından feragat etmedikçe, hak sahibi vefat etmedikçe ve mülkiyetin varlığı tamamen ortadan kalkmadıkça intifa hakkının iptali söz konusu değildir.



İntifa hakkının iptali mümkün olmadığından eğer mülkiyet intifa hakkı mevcut durumdayken satılmak...