17 / 06 / 2024

İpek yolu ankara güzergahı

İpek yolu ankara güzergahı

Nallıhan tarihi İpek Yolu Ankara güzergahının son noktası ve Başkent’in en uzak ama gezilip görülmesi gereken en değerli ilçelerinden birisi.

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Ankara-Akyurt yolu 2021'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Ankara-Akyurt yolu 17 kilometreden oluşuyor. Bunun 4 kilometresi tamamlanmıştı. Geri kalan 13 kilometreyi de önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayacağız." diye konuştu.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Ankara'ya 39.27 kilometre bisiklet yolu yapılacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, hayata geçirdiği mega projeler ile fark oluşturuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilecek olan bisiklet yolu projesinin detaylarını anlatan Şimşek “Ankara’ya bisiklet köprüsü kuruyoruz. Ankaralılar doğa ile iç içe pedallarını çevire

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Ankara-Ankara projesinde davasında temyiz yolu açıldı!

Ankara-Ankara Projesi yapı ruhsat iptal davası hakkında Bölge Adliye Mahkemesi tarafından 30 Ocak 2020 tarihinde reddedildi ve karara karşı tebliğden itibaren 2 haftalık süre içerisinde temyiz yolu açık bırakıldı. 

Ankara Bisiklet Yolu projesi için ilk adım atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankaralılara  söz verdiği Bisiklet Yolu Projesi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Ankara Bisiklet Yolu Projesi'ne 3 ay içerisinde başlıyor!

Ankara Bisiklet Yolu Projesi tanıtıldı. 53,7 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesi'ne 3 ay içerisinde başlanacak...

İpek yolu ankara güzergahı Haberi

İpek yolu ankara güzergahı

Bu önemli kavşak noktasının Belediye Başkanı İsmail Öntaş’la ve kendisi de Nallıhanlı olan AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Nevzat Ceylan ile bölge üzerine çok özel bir röportaj gerçekleştirdik.



NALLIHAN ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜZEL

Uzun bir süre Milliyetçi Hareket Partisi’nin elinde bulunan Nallıhan Belediyesini 2014 yerel seçimlerinde AK Partili İsmail Öntaş’ın kazanmasıyla ilçede büyük bir değişim başlamış. 1 yıldır görevde bulunan Başkan Öntaş’ın, bu değişimi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in gösterdiği ilgiye borçlu olduğunu dile getirmesiyle başlıyoruz sohbetimize. 15 yıldır muhalefet partilerinin elinde bulunan Nallıhan Belediyesi’ni Büyükşehir ekipleri önce tanımaya çalışmış. Ardından işe koyulmuşlar. Genç Başkan Öntaş’ın gayretleriyle Nallıhan makus talihini yener hale gelmiş.



ANKARALILAR BU DOĞA HARİKASINI MUTLAKA GÖRMELİ

Tertemiz caddeleri, yeşili, doğası, yeni yapılmış kaldırımları...