06 / 05 / 2024

İpek Yolu neden zarar gördü

İpek Yolu neden zarar gördü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde uluslararası İpek Yolu'nda geçen günlerde polis servis aracına yapılan bombalı saldırıda zarar gören yol, Karayolları ekipleri tarafından onarıldı.

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Fiat bu renkte otomobil üretmeyeceğini açıkladı! Bakın neden?

Fiat markası kısa bir süre önce bir aracı için radikal bir karar aldı. Bu karara göre artık gri renkte araç üretimi yapmayacak. Fiat markasının duyurduğu bu karar pek çok kişinin aklına 'neden' sorusunu getirdi. İşte gri renkte araç üretiminin yapılmama nedeni haberimizde…

Deprem neden hep gece oluyor? Deprem en çok hangi saatlerde oluyor?

Dünya tarihinde pek çok büyük deprem yaşandı ve ne yazık ki bu depremler önemli ölçüde yıkıma neden oldu. Vatandaşlar, depremlerin neden genellikle gece meydana geldiğini merak ediyor. Peki, Depremler neden gece olur? Depremler genellikle hangi saatlerde olur? İşte ayrıntılar...

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Yeni Zigana Tüneli'nde ışığa 11 kilometre kaldı!

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 62 seviyesine ulaşıldı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 61'i tamam!

Tarihi İpek Yolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 61 gerçekleşme sağlandı...

İpek Yolu neden zarar gördü Haberi

İpek Yolu neden zarar gördü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde uluslararası İpek Yolu'nda geçen günlerde polis servis aracına yapılan bombalı saldırıda zarar gören yol, Karayolları ekipleri tarafından onarıldı. Nusaybin uluslararası İpek Yolu üzerinde Doğu tesisleri mevkiinde menfez altına tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, servis aracının geçişi sırasında infilak etmişti. 14'ü polis, 18 kişinin yaralandığı saldırıdaki bomba şiddetiyle hasar gören İpek Yolu, iki gün trafiğe kapatılmıştı. Mardin Karayolları ekipleri, sabahın erken saatlerinde önce Cizre-Nusaybin istikametime giden şeridi onardıktan sonra şerit araçların geçişine açıldı. Daha sonra menfeze su tahliyesi için boru yerleştirilip, üzeri asfaltla kapatıldıktan sonra Nusaybin-Cizre istikametine giden şerit de trafiğe açıldı. Ayrıca, patlamada kopan elektrik telleri arıza ekipleri tarafından...