04 / 10 / 2024

ipkbnin güçlendirdiği okullar

ipkbnin güçlendirdiği okullar

İPKB tarafından yürütülen risk azaltma projesi kapsamında, İstanbul’da yaklaşık 42 bin 99 öğrencinin eğitim gördüğü 37 okul daha depreme karşı güçlendirildi. Güçlendirilen okullar, Şubat 2015’te hizmete açılacak.

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

Türkiye'nin mega projeleri diğer ülkeleri de güçlendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Türkiye, hayata geçirdiği projelerle teşkilat üyesi ülkeleri de güçlendirdi” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları 2017'de açılıyor!

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Swissotel Büyük Efes'te tanıtım semineri düzenledi. Kurumun, Ege Üniversitesi içerisinde 4 bin metrekarelik alanda yer alan anaokulu kampusünün de yine önümüzdeki yıl faaliyete geçeceği belirtildi.

İPKB’nin güçlendirdiği 37 okul hizmete açılıyor!

İPKB tarafından yürütülen risk azaltma projesi kapsamında, İstanbul’da yaklaşık 42 bin 99 öğrencinin eğitim gördüğü 37 okul daha depreme karşı güçlendirildi. Güçlendirilen okullar, Şubat 2015’te hizmete açılacak.

Bodrum Mutfak Mobilya sektöründeki yerini güçlendirdi!

Satış öncesi ve sonrası hizmetlerde de iddialı olan Bodrum Mutfak Mobilya markası, yıllardır sürdürdüğü ve her geçen gün geliştirdiği gerçek butik hizmet anlayışıyla sektöründeki yerini daha da güçlendirdi.

Seismic Safety Deprem Güvenliği Fuarı gerçekleşti!

Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi. Bu fuarlarla depreme karşı planlama ve yapılaşma adına yeni bir platform oluşturuldu...

Onur Metalurji Makine İnşaat Taahhüt ve İş Güvenliği Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onur Metalurji Makine İnşaat Taahhüt ve İş Güvenliği Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Suat Oral tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Mayıs'ta kuruldu.

İş güvenliği her sektörün sorunu!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından iş güvenliği yeniden gündeme geldi. Türkiye’de sık sık gündeme gelen ve büyük acıların yaşandığı iş kazaları akıllara “alınan önlemler yetersiz mi kalıyor” sorusunu getiriyor.

Enerji şirketleri Türkiye'nin güneşi için yarışacak!

Güneş enerjisinden elektrik için 13 megavatlık ihaleler yapıldı. Fakat daha yolun çok başındayız. Önümüzde 587 megavatlık yarış var. Dev şirketler Türkiye'nin güneşi için kıyasıya kapışacak.

One Tower Kule Konut ve AVM projesi, kapılarını bu kez Anneler Günü için açıyor!

One Tower Kule Konut ve AVM projesi, kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. Ferah satış ofisiyle Ankara’nın yeni kültür sanat merkezi haline gelen One Tower Kule Konut ve AVM projesi, kapılarını bu kez Anneler Günü için açıyor.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yönetmelikler!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartları düzenleniyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yönetmelikler nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği destekleri!

İş sağlığı ve güvenliği destekleri; İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi hakkında tebliğ kapsamında açıklanıyor. Peki iş sağlığı ve güvenliği destekleri nelerdir? Destek nasıl temin edilir? İşte yanıtı..

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi hakkında tebliğ!

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi hakkında tebliğ 3 Mayıs 2014 tarihinde 28989 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında sağlanacak desteklerin ödenme usul ve esaslarını düzenleniyor...

ipkbnin güçlendirdiği okullar Haberi

ipkbnin güçlendirdiği okullar

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 37 okulun daha depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları tamamlandı. İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, İSMEP yatırımlarının yarısından fazlasının eğitime harcandığını vurgulayarak “Güçlendirilmesi tamamlanan 37 okul, 2014-2015 öğretim yılının ikinci dönemi itibariyle Milli Eğitimin hizmetine sunulacak. Böylelikle toplam 983 derslikte, yaklaşık 42 bin 99 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim görme imkânına kavuşacak” dedi.   


İPKB’nin sismik riski azaltma projesi İSMEP kapsamında Beylikdüzü’nde 3, Büyükçekmece’de 2, Avcılar’da 2, Küçükçekmece’de 6, Zeytinburnu’nda 4, Arnavutköy’de 2, Başakşehir’de 2, Çatalca’da 2, Kadıköy’de 3, Ümraniye’de 2, Esenler’de 3, Gaziosmanpaşa’da 1, Sultangazi’de 1, Beykoz’da 2, Üsküdar’da 2 okul yaklaşık 5 buçuk ay süren çalışmalarla depreme karşı güçlendirildi.  Güçlendirilmesi tamamlanan 37...